Nu går den ikke længere med daseriet. Med fem dage tilbage hanker vi op i os selv. Vi skal se dyr. Før vi kom herned forestillede vi os, at vi skulle til Yala og se leoparder. Efter vi har talt med naboen, en pige fra Skotland, der bestyrer et skønt lille hotel sammen sin srilankanske mand, har vi besluttet os for Udawalawe i stedet. I Yala går det mest, som hun beskriver det, op i at jagte et syn af de sjældne leoparder. Således skal man 1) afsted kl. 3.30 om morgenene (det i sig selv udelukker parken for vores vedkommende) og dels bliver stemningen meget fokuseret omkring leoparderne. Alle kører målrettet rundt for at finde dem og ligger og ringer til hinanden, når de har et tip til, hvor de måske er.

I Udawalawe er de store kattedyr så sjældne, at man ikke jagter synet af dem, men i stedet koncentrerer sig om de andre dyr. Det betragtes som absolut bonus, hvis man ser en leopard. Tidspunktet passer også bedre. Vi booker os på “sunset turen”, og drager af sted lige over middag.

Det giver tid til espresso og morgendukkert…
DSC_0632 DSC_0630

Og lågsus om der ikke også lige kommer en tuk tukisbil med musik forbi, da vi skal gå de 200 meter hen til vores van fra hotellet.

DSC_0823Vi tanker op med isvafler og Hoppers og er klar til køretur…

DSC_0837

DSC_0827Turen til Nationalparken tager et par timer. Vi kører nordøst og snor os igen ind i landet.

Præsidentvalget om to dage mærkes, især da vi kører gennem præsidentens fødeby. Udover, at han er afbilledet alle steder med sit kraftige overskæg og ofte med små nuttede babyer på armen, så ser vi pludselig, at der er et kæmpe opbud af militær. Vores chauffør fortæller, at han lander her i byen om lidt, da han skal hjem og stemme. Lige da han har sagt det ser vi to helikoptere i luften….det må være ham i den ene. Sådan helt Air Force one agtigt, at man ikke må vide, i hvilken. Jeg gætter på denne.

DSC_0834

Vi bliver ikke for at finde ud af det. Vores chauffør beder et par bønner, da vi krydser templet og gasser så op for at bringe forventningsfulde turister mod store dyr..
DSC_0829 DSC_0831

Endelig. Nu kan vi skifte minibussen ud med en åben jeep. Vi har alle fire iført os det bedste garderobe havde at tilbyde af safaritøj og jumper ombord. Allerede nu er det en fed safari!

DSC_0843 DSC_0846 DSC_0867

De næste tre timer er et eldorado af spektakulær natur i bushen og et line op af vilde elefanter, shakaler, vandbøfler, krokodiller, papegøjer, påfugle og en masse andre flotte fugle, vi ikke kender navnene på.

DSC_0977 DSC_0944

DSC_0933 DSC_0171 DSC_0169DSC_0922 DSC_0920 DSC_0914Jeg har faktisk aldrig haft en stor drøm om at komme på safari – ej heller er det mig der foreslår en tur til Zoologisk Have. Men jeg nyder det, når jeg er der – og må indrømme, at det her er fantastisk. Krokodillen her er jeg ikke pjattet med – endnu mindre, der der pludselig er to – der begge har retning mod vandbøflen og vi holder ude på kanten i en meget åben jeep – men resten af dyrene…..wooow!

DSC_0102 DSC_0115DSC_0177 DSC_0864 DSC_0139

DSC_0907_2 DSC_0904 DSC_0047 DSC_0062 DSC_0099 DSC_0075 DSC_0014 DSC_0023 DSC_0036 DSC_0008

Solen er på vej ned, da vi vender hjemover.

DSC_0162

Trætte og fulde af oplevelser og billeder – både på nethinden og i kameraet….selvom det blev uden af skyggen af en leopard.

DSC_0127DSC_0182Et spil på iPatten og et kapitel i feriens litterære højdepunkt Tro, Håb og Gorgenzola, og så kan vi vist ikke vride mere ud af den dag.

DSC_0697

Det skulle da lige være en kold Lion-øl i natten med min kære. Jep, jeg tør godt igen. Men jeg trækker fødderne godt op under mig. Regnen pisker ned over halvtaget og vi summer op på de sidste ti dage og sender sms’er til Willam.

One Response

 1. Zanne Strandberg

  Jeg elskede også stemningen i Udawalawe. Vi var så heldige at have både en sunset og derefter en sunrise safari –
  og så havde vi oveni det utrolige held at se en smuk, stor leopardunge tæt på i et træ 🙂
  Dejligt at I også nød Nationalparken!!
  Ja, ham Præsidenten er ikke just en charmetrold. Både på den ene og på den anden måde……..
  Nyd de sidste mange dage I har tilbage.
  Skal hilse fra Misserne.
  Kh

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.