Det er måske en såkaldt ‘clickbait’ overskrift – for vi har på ingen måde i sinde at skulle paraglide. Jeg er blevet giga højdeskræk på mine “ældre” dage.  Jeg har faktisk paraglidet som 20 årig, da jeg var skiguide i Italien, sammen med den lokale barejer, der tog mig med op på bjerget, hvor vi med ski på og faldskærmen på rykken kørte ud over bjergsiden….hvorefter vi svævede rundt en halv times tid og derefter landede lige foran hans bar og alle mine skigæster. Blææææret!!

Men ellers tak om jeg skal prøve igen – og slet ikke med mine børn.  Er sikker på det er lige så fantastisk som dengang – jeg ser bare mange flere farer nu. Sådan er det vel bare at blive forælder og ældre;-)

Men kigge, der kan vi. Og hold nu op, hvor er det facinerende. Vi sidder på en bjergskråning og ser den ene efter den anden (ung som gammel, tyk som tynd, modig som usikker) løbe ud over bjergsiden og vente på at vinden fanger deres faldskærm.

Nogle glider ubesværet ud over søen og op, op, op – mens andre kæmper mere, vikler sig ind i snore og må starte forfra. Igen. Og igen. Luften fyldes med jævne mellemrum af 15-20 paraglidere (hedder det mon sådan i flertal?) – og vi facineres ved synet.

Pelle er godt tilfreds med at vi bare kigger herfra jorden med en god sandwich i favnen. Flora vil prøve. Hun vil prøve alt. Er ikke bange for ret meget. Jeg gyser lidt ved tanken om, hvordan hun mon bliver som 20 årig. Nok sådan ca. som jeg var. Så gyser jeg lidt mere og foreslår, at vi kan gå ind i skoven bag paragliderne og tage en runde tree top climbing i stedet. Den køber hun.

Sidst jeg prøvede tree top i Thailand i 2012 var det relativt ukendt i min verden – nu kan man gøre det mange steder, også i Danmark. Men tænker, at det nu er sjovere i 25 graders varme, sol og med udsigten til de smukke alper og Annecy-søen.

Vi spænder seletøjet.

Pelle og jeg tager børnebanen – og Flora og Christian juniorbanen. Det bliver et par timer med klatring, sværvebaneture, gys og hvin,

Inden vi  puster ud ved en lille lokal standbar…

Tak for i dag unger! Tak for i dag Annecy!

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.