De her tips får sgu et helt indlæg for sig selv, for de har ikke noget specielt at gøre med denne her Sydfrankrigtur, men kan bruges til alle former for bilferier, hvor man skal tilbagelægge en hel del kilometer og gøre mange stop med overnatninger undervejs…..lige som en roadtriptur skal være. For som jeg skrev i sidste indlæg, så handler det om, at få ferien til at starte det minut, man sætter sig i bilen. Det vender jeg tilbage til i næste indlæg. NU skal det handle om at pakke.

Pak i IKEA-poser

GLEM alt om store flotte kufferter eller gigantiske sportstasker, hvor alt familien tøj kan være og man derfor kun behøver gå få gange til/fra bilen. Jeg fik det bedste råd af min veninde,  da vi skulle afsted til Roadtrip i Toscana for et par år siden: Pak i IKEA poser og brug bilen som klædeskab/tøjbase.Det viste sig at være et helt genialt pakketip. Hver person har sin pose, det er nemt og overskueligt i bilen, let at komme til – og så har man bare én fælles weekendtaske, som man fylder det tøj oveni, som man skal bruge, det sted man skal overnatte. IKEAposerne bliver i bilen. På den måde slipper man for at slæææbe al bagage med ind på hotellet hver gang, man overnatter et sted – og man bevarer overblikket. Noget der er værd at stræbe efter når man er en rodehovedfamilie på fem…

Tip hermed givet videre. I år valgte jeg dog at opgradere på æstetikken og købe nogle pæne fletkurve fra Søstrene Grene i stedet for IKEAs blå poser (pssst til 98 kr. stykket). Men princippet er det samme…

Den indpakkede, oppustelige flyver oveni det hele gør ikke noget godt for overskueligheden, men var en absolut musthave fødselsdagsgave, vi måtte have med fra Le Lavandou til Provencehuset til vores lille fætter Oskar….

Nå, men vær så god – ét styks alletiders pakketip.

Fyld bilen med stemning

Bilen skal loades med gode playlister, sjove lege (fx ‘find noget der starter med a,b,c…….af det vi kører forbi’ legen), masser af snacks og gode historier på podcasts. Jeg ved godt, at iPatter (som vores søn kalder dem) er et hit i mange familier på tur. Men sørg nu for, at de ikke bliver langet over bagsædet per automatik. Der ER altså meget hyggetid i bilen, hvis man kigger op og ud af vinduet, quizzer og skråler med på musik og hører historier sammen (sagde det frelste mor – shoot me).

Kør (for Guds skyld) om natten

Mange familier siger, at deres børn ikke gider sove i bilen – og at de ikke selv bryder sig om at køre om natten. Respekt og forståelse for det. Men giv det et forsøg. Vi timer altid vores bilture ned gennem Europa, sådan at vi kører hjemmefra kl 15, rammer færgen kl 17 efter en runde ‘find noget der starter med a,b,c ….. ‘ legen).

På færgen har vi har en fest ved  ‘spis hvad du kan for ikke en skid buffeten’, hvor min søn laver remulademadder med broccolitræer (er blevet en tradition, han glæder sig til hver gang).

Når vi rammer Tyskland er der et par timer med film, musikquiz eller historier og så gør vi natstop og putter, hvilket er et helt ritual i sig selv.

Natten klarer vi ved at skiftes til  at køre stræk på to-tre timer hver. Og indrømmet, de timer er noget jeg nærmest ser frem til. Når hele bilen sover, jeg har nylavet kaffe og Oreokiks – og min yndlingspodcast i radioen – og en øde motorvej foran mig. Det er ren ‘mig-tid’. Ingen bilkø, ingen børn, der spørger om en masse, ingenting at forholde sig til, andet en vejen og dilemmaerne i Mads og Monpolet. Optur. Prøv det!

Hermed et par Roadtriptips til selve bilturen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.