Endnu en lang ørkenkøretur i ekstrem varme – og et par timers skænderi med Cruice America….de vil pludselig ikke bytte vores mobil home med et der virker, alligevel – men beder os ringe igen i morgen, og så kan vognen muligvis blive repareret. Muligvis.

Jeg er nødt til at gøre det klart for alle, der muligvis ikke tror, det kan lade sig gøre. Min søde mand kan blive sur. Rigtig sur. Og det blev han! Med fagter, gestik og temperament, der får en italiener til at blegne får han sat en stakkels assistance-medarbejder på plads og fortalt ham et og andet om, hvordan den biks, ved navn Cruise America, burde styres. “What company is this!!?” “You are the number one RV rental company in the US”?! “US is supposed to be a SERVICE country!” – “You are just reading out loud from a manual!” “I am talking to a machine – I actually thought, I had called a REAL person”!!  “You listen – YOU listen to ME now!

(Behøver jeg sige, at vi blev ringet op af “The Vice President” for Cruise America om aftenen, fik hans uforbeholdne undskyldning for hele forløbet, en spritnyt RV kørt fra Phoenix og afleveret på hotellet  og lovning om, at The Vice President himself vil være vores personlige concierge på resten af turen). SÅ var der hul igennem!

Tilbage til Highway. Ørkenen slutter brat og vi er fremme. Vegas din laban, endelig mødes vi!

Hvis Flora var en by var hun Las Vegas – og hvis hun selv måtte bestemme, hvor i verden hun skulle bo var det på Hotel Circus Circus her i Vegas. Et crazy hotel og en crazy by med piratshows, dansende prinsesser ( med meget lidt tøj – noterer vi voksne os og forsøger at navigere udenom), akrobater, bling bling og Hello Kitty merchandise på hvert gadehjørne. Flora er kommet i himmelen….men bemærker dog “Mo’ar jeg troede ikke, at der var bygninger og swimmingpools i en ørken.” “Næææ, men det her er også lidt en snydeørken, skat.” Kort tænkepause… “Aaah, så er alt sandet og alle kamelerne nok nede under swimmingpools’ne”.

Vi andre er også kommet i himmelen, da vi åbner døren til vore junior suite på 34. etage af Hotel Hilton (til samme pris som en overnatning på Scandic Hotel i Sydhavnen). Over 100 kvm byder velkommen til de næste 48 timer.

Willie: se et kæmpe TV

Flora: Og boblebad

Christian: Og eget soveværelse

Sofie: Og vaskemaskine!!!

Snavsede, varme og trætte fordeler vi os på de mange værelser. Alle nyder lidt space og alenetid -inden vi skal ud at se på byen..


24/7 har verdens største forlystelsesby åbent – så vi sætter selv scenen og bestemmer tidspunktet. Efter en hurtig sightseeing på hotellet er vi dog ved at være sultne. Rigtig sultne.

Christian har lokket med Smith and Wollensky-bøffer siden vi landede i L.A og nu slår Willie og jeg til.

Antydningen af konkurrence om, hvem der skal bestille det største stykke kvæg er til at få øje på. Vi er alle meget glade for kød og bliver ellevilde, da vi guides helt om i bagerste lokale af restauranten – til selveste “Chefs Table” i et privat rum med direkte kig til køkkenet. Nu har jeg i fået tudet ørenene fulde af, hvor hot det er at sidde ved køkkenet og spise på de fancy restauranter – og vupti sidder vi der på vores første aften i Vegas. Og at de sikkert har proppet os derom i lydtæt sikkerhed fra resten af restauranten fordi vi kommer med to små børn – er fint for os. Vi er os selv – vi skal have kød – og vi skal se, hvordan de tilbereder det. Velbekomme!

Fantastisk måltid. MASH the American way.

Christian og Flora holder hele aftenen og ser Piratshow på vejen hjem. Jeg tager en express-taxa hjem med mine sønner, da William bliver dårlig (læs: vandt konkurrencen – men ikke uden omkostninger. Det gik dog over, da han kom hjem til sit 60 tommers TV med amerikansk fodbold:-).

Vegas i børnehøjde

Næste morgen er vi allesammen stadig mætte. Men det nytter ikke noget. Vi har læst om byens største buffet-morgenmad på nabohotellet Circus Circus. Et hotel, Flora med det samme spottede, da vi drønede forbi i taxa aftenen før. Vi kommer lige fra landet og i morgen skal vi videre ud i prærien. I dag skal den have hele armen.

9 dollars og gå amok! Fedt med fedt på – sukker dyppet i sukker, 30 meter kagebuffet og en hel sektion med “South of the boarder dishes”.

Alle regler og fornuft er sat ud af spil i Vegas. Det er da fx helt ok at slutte sin morgenmad med jordbærfromage og en æblemuffin. Af gode grunde har jeg ikke filmet min egen tallerken.

Stort set alle hoteller i Vegas har Casino i stugeetagen – Circus Circus er ingen undtagelse. Men hvad vi ikke vidste var, at der er Cirkus OG tivoli på første sal.

Vi ved alligevel hverken, hvilken vej, udgangen er eller hvad tid på dagen, det er (sådan føles det i hvert fald). Så hvorfor ikke bare “go with the flow”? Og sådan går det til, at vi tilbringer de næste timer i selskab med voksne mænd der sjipper og andet gøgl.


Willie får et par mønter ud over kanten, og pludselig vælter det ud med billetter…..han tager Flora med for at indløse. 67 billetter er lige akkurat nok til 4 små hoppebolde og lidt slik. Sød, som han er, casher han hoppebolde til alle sine fire søskede…men beholder dog slikket selv.

Pelle er ligeglad med os andre – han har fundet endnu en bil, der kører til Disneyland.

Formiddagens høst: Skille og Tiger.

– så er det vist tid til siesta på hotellet.

Venedig, Paris, New York? Pyramider, vulkaner eller vandfald?

Gondoler der seljer rundt på første sal af et hotel. Den vinder. En italiensk is og en slentretur i Venedigs gader. Alt er fake, men på den ærlige måde. “O Solo mio,” hvor er det godt lavet!

Vi får dog, efter lidt tid, nok af den manipulerede virkelighed og flygter ind på TAO – vores yndlingsrestaurant fra New York. Det overrasker igen og trumfer som bedste madoplevelse indtil videre på turen. Efter de voksnes mening.

Buddha sender os af sted med ro og balance i krop og sjæl…..det får vi brug for, når vi om lidt forlader Asien og går gennem Venedig direkte ud midt på The Strip.

Show på show – Flora smiler som var det juleaften, og hun er svær at få med hjem i seng. Vi andre har endnu engang nået et mæthedspunkt.

God nat Vegas!

About The Author

Related Posts

4 Responses

 1. Zanne Strandberg

  Sikken en oplevelse…….. Endnu engang tak fordi du deler Sofie. Jeg nyder hvert et ord og hvert et billede.
  Kærligst Z

  Svar
 2. Jens Lund

  Godt Christian har faaet vaekket dem mht service, som de jo er saa stolte over uanset om det virker eller ej

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.