Vejrudsigten lover rigdom til dagens brudepar. Det skulle nemlig regne – men sørme om solen ikke skinner…..sådan næsten. Det regner i hvert fald ikke. Efter en uge i Rio har vi erfaret at vejret bliver nogenlunde stik modsat af, hvad prognoserne siger. Når der loves skyfrit, er det tåget og regn, når der varsles Thunderstorm bliver det sol. Denne morgen – 5. okt. er ingen undtagelse….og heldigvis for det!

Maria Roberta Santos skal giftes i dag – jubiii. Det bryllup, vi dagligt har fulgt forberedelserne til sker nu i dag. Endelig. Håber bruden kan slappe af – med fem wedding planners burde det være muligt….selv for en kontrolfreak som Roberta:-)

Da vi i sin tid modtog link til Robertas og Michaels bryllupssite – var der også link til en beautysalon, hvor ‘damerne’ kunne booke tid til makeup, hår og negle. Vi tog ikke nærmere notits af linket….indtil Michael spurgte os til bryllupsfrokosten søndagen før, om vi havde husket at booke tid. Vi slog det hen med et ‘njaaah’- og havde på ingen måde fattet, at det var en helt naturlig del af bryllupsforberedelserne for de kvindelige gæster.

For nogle dage siden gik vi dog forbi en beautysalon overfor Robertas forældres lejlighed og bookede tid til at få ordnet fødder og negle. Det kunne vi lige overskue….især til prisen.

Tiden var bestilt til lørdag kl. 9.00, så det første vi gør efter den daglige mængde youghurt, granola, frugt og kaffe på altanen er at trisse den ene kilometer ned til pedi- og manicure. Her bliver vi bliver nusset om i fem kvarter til den beskedne sum af 110 kr.

IMG_4416

kl. 10. 30 har vi smukke filede og lakerede negle…..og mens de øvrige piger, vi har lært at kende valser videre til næste beautysalon for at være klar til kl. 18, hvor vielsen finder sted tuller vi op på nærmeste gadehjørne og snupper en Acai-drik – og håber på en hurtig indre glød fra den frugt, Andrea Elisabeth Rudolph bruger i sine svimlende dyre skønhedsprodukter.

Mens vi sidder der klarer det op – og for første gang  i flere dage kan man lige så tydeligt se Jesus stå på sin bjergtop. Der bliver taget en hurtig beslutning i flokken. Vi satser på Jesusudflugt i dag. En times transport derhen – en time på toppen – og en time hjem. Vi skal bare være hjemme kl. 14.30, så har vi to timer til at gøre os bryllupslækre…..det burde være en smal sag, for vi har købt et adapter, således at både føntørre og glattejern skulle virke – hvem har brug for en beautysalon?

På nul komma fem sidder vi i en taxa på vej til et af verdens syv vidundere. Vi bliver sat af ved togbanen, der skal fragte os til tops. Det hele er super….bortset fra, at næste ledige afgang er halvanden time senere…tager vi den afgang når vi helt sikkert ikke det bryllup, vi er rejst til Brasilien for at være en del af. Ikke en mulighed!

Heldigvis kommer der en mand med flyers for minivan-service, der kan kører os derop. Endda på ti minutter lover han. Perfekt! Vi betaler og hopper ombord – fuld af gejst over, hvor smart det er. Efter vi har kørt i fire minutter bliver vi sat af. Midt i et kryds ved en lille kiosk skal vi købe endnu en billet til en anden minivan, som skal køre os videre. Med fire billetter i hænderne stiller vi an i ny kø. efter ca. 15 minutter kommer der endleig en ny van….der til forveksling ligner den, der satte os af. Nå, men vi kører videre opad. Igennem nationalparken Tijuca hvor de stejle veje løfter os op over endnu en smuk udsigt over byen.

Vi sættes af ved et viewpoint på vejen, hvor vi tager de først billeder af den hellige fader.

DSC_0840

DSC_0851

Utålmodige efter at komme helt op hurtigt (vi har jo trods alt et bryllup i de anden ende) hopper vi på en ny van og lader os transportere yderligere et kvarter opad og opad. Pludselig stopper denne tur også uden vi kan se nogen Jesus. Det viser sig, at vi er sat af ved et nyt billetkontor, hvor vi skal købe endnu en billet som giver adgang til endnu en van, der SÅ skal tage os det sidste stykke. Jeeesus!

En lille time efter vi startede på den smarte van-løsning kan vi endelig sætte vores Havaianas på Herrens territorium…..sammen med et par hundrede andre turister selvfølgelig. Men JO – det er tiden, pengene og stessen værd. Det her er ikke som mange turister må føle, når de ser Den Lille Havfrue live. Det her er ikke blot et træk på skuldrene.

Det her er et syn og en oplevelse – jeg er glad for, at vi når at få med. Han står der i al sin mægtighed  – og spejder roligt ud over en af verdens mest kriminelle byer.

IMG_4437

DSC_0864

Udsigten kan han ikke klage over, den gode mand. Heroppe fra ser selv Sukkertoppen lille ud…..

DSC_0866

IMG_4426 IMG_4441

……en lille kikset (som Roberta ville sige) detalje med håndfladerne….ellers et udemærket turistfoto.

Tjek ved Jesus. Lad os SÅ komme til bryllup!!

Hjemme i lejligheden går der lidt panik i tingene. Vi skal nå at spise, vi skal i bad, ordne hår og makeup…alt sammen i festlig og afbalanceret stemning selvfølgelig. Der er bare lige det, at adapteret hverken passer til føntørre eller glattejern. Og med visheden om, at alle andre kvindelige gæster kommer med frisøropsat hår fra en af byens beautysaloner tager vi dagens anden hurtige beslutning og spurter ned til en tilfældig frisør i det center, der ligger under lejligheden. Med vådt hår og panik malet i ansigtet får vi en akuttid til hårtørring og lette carmencurler – sirligt rullet op i vores lyse manker. Vi får kaffe og vand….men hurtigt går det ikke.

IMG_4449

Ti minutter før vi skal sidde i taxaen slippes vi fri. Mine bløde krøller er allerede gået næsten ud da vi kommer op i lejligheden – men tørt er håret da blevet – og et let swing har det også fået. Et par hårnåle i, en Sarah Jessica Parker-kjole over hovedet (shit den skulle vist have været strøget), Louboutin-stilletterne på og afsted. Vi har beregnet en time til køreturen, for at være på den sikre side.

15 minutter efter er vi ude foran kirken. Fem kvarter før ceremonien begynder. Jeg kunne vist godt have nået et stykke pizza mere derhjemme. Og strøget kjolen.

IMG_4464

Hov her har vi da været før. Rundt om hjørnet er der vist et par hyggelige barer. Det er da dét, vi gør i den time, vi lige har fået foræret. Store kolde øl i en smal gyde midt i Rio Centro = den helt ideelle optakt til Maria Roberta Santos’ Bryllup!

IMG_4463

IMG_4457

Kl. 17.45 går vi tilbage. Roberta har understreget, at selv i Rio starter et bryllup til tiden. Vi skal i hvert fald ikke komme for sent.

IMG_4467

IMG_4474

40 minutter efter ankommer præsten og bruden….

Vielsen er et kapitel for sig. Alene kirken får en til at føle sig helt royal. Og da den ene beautysalon-pige efter den anden kommer svævende op ad gulvet samtidig med at hundredevis af hvide roser kæmper om, hvem der er med i den største buket, fortryder jeg bittert, at jeg ikke har taget et bedre kamera med. Tak til de to fotografer, der er til stede, for gode billeder at supplere med…


IMG_5378

IMG_4471

IMG_5376

IMG_5377

Ceremonien er lang, romantisk og rørende. Brudeparret fremfører smukke løfter til hinanden, og der kysses og smiles mens den pompøse musik brager ud af højtalerne og hvide rosenblade daler ned fra loftet.

Da brudeparret går ud af kirken med hinanden i hånden til endu et storslået musikstykke begynder min mave at knurre af sult.

Vi finder en taxa og siger “Mariott hotel in Copacabana por favor”….nåååhr det føles godt at sige!

De næste mange mange timer fyres der op for et fyrværkeri af et bryllup. Brudeparret ankommer ca. 22.30 efter de har fået lidt at spise et andet sted (!), så de ikke skal bruge tid på det (smart).

IMG_5373Vi andre kaster os over buffet’en, da den åbner ca. samme tid. Inden da har der været generøse udskænkninger i baren….hvilket i øvrigt fortsætter natten igennem.IMG_5375

Alt foregår på samme tid. Ikke noget med at sidde bænket til suppe, steg og is i syv stive timer: Man spiser, danser, drikker, spiser dessert og danser endnu mere. Rækkefølgen er ligegyldig.

IMG_5374 IMG_5381

IMG_5354

Midt på natten demonstrerer Roberta (og hendes wedding-planners) endnu engang, at de har tænkt på selv den mindste detalje. Genistregen over dem alle finder vej til festen: Store kurve med hvide Havaianas til alle kvindernes ømme fødder.IMG_5379

Stilletterne ryger på stribe, der piftes efter mere champagne og fyres op for endnu mere party

Vi er nær ved at glemme den medbragte Grøn Ga-Jol. Hurtigt får vi stablet glas og flaske an på en bakke.

IMG_5380

Roberta griber bakken, overtaler en håndfuld brasilianske venner til at løfte glasset og råber så SKÅÅÅÅÅÅL. Flasken er tom på tre minutter…..

-Jeg får lige vredet de sidste dråber ud. Nu iført hjerte-baloner i ørene. Jo vel – festen er ved at peake…og vi er med hele vejen.

IMG_4588

Ud på de små nattetimer bliver der demonstreret både yoga-moves og limbo…

IMG_5352

IMG_5382

Vi lader dette billede stå og takker for en forrygende bryllupsfest!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.