Vejret her i Rio er ærlig talt ikke, hvad vi havde forventet! Aftenen før afrejse skulle jeg lige tjekke vejrudsigten mens jeg lagde sommerkjoler i kufferten. Jeg tjekkede mest for at kunne uploade en vejrudsigt med sol og 30 grader på facebook med ord a la “så stikker vi mod sol og sommer”. Men jeg fik mig et chock. Udsigten lovede regn hele ugen og mellem 18 og 23 grader (!!).  Jeg googlede “weather forecast Rio” indtil jeg fandt en, der var bare nogenlunde positiv – men slet ikke så god, at det gav anledning til blær’.

Heldigvis er det knap så slemt hernede som forudset. Her er varmt – men dagen i dag er grå, regnfuld og tåget. Jeg bruger en del timer på at arbejde fra mit pop op kontor på 11. etage samt en mislykket shoppingtur med Kristina, hvor jeg både glemmer mit visakort og bliver klar over, at det er rigtigt svært at finde noget pænt at købe i Rio.

Vi fejrer vores selvmedlidenhed over vejret med at købe fem par Havaianas og drikke eftermiddagsøl – og bliver derefter sløve. Charlotte er gået på kunstmuseum….hvorfor gjorde vi dog ikke det? NÅ, men i aften skal vi ud at spise sushi med brudeparret – så der skal friskes lidt op.

Sofaen taber til en rask gåtur rundt om Lagoa tæt på vores lejlighed. Ruten rundt tager ca. halvanden time.

IMG_4429

DSC_0824

DSC_0825

Her er så fint så fint…..

DSC_0830

DSC_0827

DSC_0834

– men også lidt stressende, da cyklister, skatere, rulleskøjteløbere, bilister, folk på knallerter og løbere bevæger sig insisterende, hasigt og i ét stort virvar Der råbes og dyttes konstant – og fodi man hele tiden har krimminaliteten i baghovedet er man helt anderledes obs på lyde, mennesker og bevægelser end normalt.

Aftenen nydes først med vino på altanen,

IMG_4335

så med sushi ad libitum og gode, store passion fruit mojitos.
IMG_4326IMG_4333IMG_4342

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.