Siden William og jeg for otte år siden boede en uge i Nordthailand sammen med en veninde og hendes datter og arbejdede som frivillige på en elefantcamp, der tog sig af forsømte og mishandlede elefanter, har jeg ikke mødt noget, der kunne måle sig med denne oplevelse. Vi kom så tæt på de spektakulære dyr. Fodrede dem, badede med dem, red på dem (uden turistbænk) og boede i højt oppe i træerne i hytter mens de gik løse nedenunder.

Ikke desto mindre har jeg fået to børn siden. Og de skal selvfølgelig på elefantryg – også selvom det er på den mere “almindelige” måde. Vi ved heldigvis, at der på Koh Chang (elefantøen) er tradition for at behandle dyrene godt og respektfuldt, og det mærker vi på denne lille elefantcamp, hvor unge Mahood’er erfarent driver elefanter i varieret størrelse en time rundt i junglen med os på ryggen. Gyndende, dejligt og meget varmt.

DSCF6402

DSCF6410

Vi passerer pomelotræer og en enkelt krokodille (!). Jeg har fået fornøjelsen af Pelle, der snakker uafbrudt – og jeg mener  uafbrudt- under samtlige 60 minutter. “Hvor ridder vi hen, mor?”, “Hvad hedder elefanten, mor?”, “Hvor mange år er den, mor….moAR!!?”, “Hvor mange år er Floras elefant”, “Hvorfor ridder vi forrest?”, “Hvor ridder vi nu hen?”, “Ridder vi hjem til Danmark nu, mor?”, “Hvad laver manden, mor?”, “Hvorfor vil vore elefant spise hele tidem mor”? (det gad jeg egentlig også godt vide, for som den eneste skal vores unge dame på 22 elefantår konstant æde palmer, majsplanter og buske på vejen, hvilket gør, at den hele tiden gik zig zagger mellem de forskellige madtilbud på stien), “Hvor er krokodillen, moar”, “Er den farlig, mor?”, “Hvorfor går den, den vej?”, “Hvorfor drikker den vand nu?”, “Er den mere tørstig, mor?”……..den lyder som en lang tur – og det var det også lidt, men hyggeligt jovist:-)

DSCF6413

Efter rideturen sættes vi nænsomt af hvor vi steg på og bydes på frisk frugt og babyelefant-fiduser (ja, vi kalder dem ‘fiduser’, fordi vi er ved at læse “Frode og alle de andre rødder”). Lille Dumpo på to år kan både jonglerer med hullahopring, sidde på bagbenene, male, give massage og danse til stor fryd for – ja, indrømmet, os allesammen.

DSCF6425

DSCF6428

DSCF6431

Efter en halv times optræden er det blevet tid til en tur på stranden og bade elefanten. Vi får lov til at følge med –

DSCF6450

og plasker glade rundt i det klare og varme vand sammen med et styks toårig elefantunge….

DSCF6452

DSCF6461

DSCF6457

Dagen sluttes med en drink og solnedgang fra terassen

DSCF6341

DSCF6181

.…og et par trætte drenge på Nature:-)

2 Responses

 1. Zanne Strandberg

  De elefanter griber en om hjertet ikke? Fantastiske dyr.
  Flora i vandet med “babyen” – det må være en oplevelse hun aldrig glemmer.
  Tak for endnu et pust af Østen……
  Kh Z

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.