For 10. år i træk – kun afløst af sidste sommers roadtrip i USA – skal sommerferien tilbringes en spytklat fra vandet på Nordspidsen af den ø, jeg er vokset op på – og som uden tvivl ligger aller tættest mit hjerte.

Jeg bliver decideret trist, når jeg taler med folk der enten aldrig har været der eller som refererer til lejrtur i 7. klasse, Krølle Bølle, Hammershus og Dueodde. Til alle jer: Kan I så komme af sted!

Af sted drager vi – denne gang med fire børn, da William har sin kammerat Sofus med. Under pakningen dagen før afgang indser vi dog, at det er en umulighed at stoppe seks mennesker + baggage + fiskeudstyr + klapvogn + fiskegrej + to mountainbikes i bilen….selv i en Peugeot 5008. De store drenge sendes i stedet med Bornholmerekspressen , der afgår fra Vesterbrogade og efter tre timer og 130 kr.  sætter dem nænsomt af på havnen i Ållinge.

Vi får plads til os selv og de to små i bilen, skruer op for musik og idyl. aaaah. Vi når Øresundsbroen og resten af vejen til Ystad er der ballade på bagsædet.

IMG_2857

….hvorfor er det ikke muligt at køre en lydtæt glasvæg op mellem for- og bagsæderne? Bare i nødssituationer. Kiks og iPads ( eller iPatterne, som Peller siger) bliver løsningen indtil vi når færgen i Ystad, hvor overfarten på 1 time og 20 minutter klares i fin stil med den sædvanlige børneanretning i cafeteriet: grovkiks, ostehaps, rosiner, pølser og appelsin til 35 kr. (kan anbefales!).

IMG_2863Da ” Bornholm Bornholm Bornholm” lyder over højtaleren er det tid til at finde nedre bildæk – og derefter vejen nordpå de 22 km. til Sandvig, hvor familiesommerhuset fra mine olderforældre skal danne rammen om vores ferie de næste 16 dage….først med venner, så flere venner, så en masse familie og til slut endnu en omgang venner. Er vi mon bange for at være alene, som vores ældste søn påstår….?

DSC_0397

IMG_2868

Vejrudsigten viser det her: vejrudsigt

Klipperne, det klare vand, is og freden kalder. Og for første gang i mange måneder glæder jeg mig til løbeturen i morgen tidlig…..

Leave a Reply

Your email address will not be published.