kl. 9.30: zzzzzzz lyder det stadig inde fra børneværelset. Tænk engang! Rolig morgen. Tagterasse, peniskaktus, friskbrygget kaffe og planlægning af dagen…

imageimage imageimageVi fortsætter stilen med chocopops her i Barcelona. Hvad pokker. Når vi kommer hjem står den jo på plain havregryn hver eneste morgen. Heldigvis bugner bordet med sunde lækkerier også, så der ryger både queso fresco, skinke, negtariner og melon den i de små maver.

SÅ er vi vist klar til en sightseeingdag.

Første stop er dog kun et par gader væk. For her ligger dagens første (men bestemt ikke sidste) legeplads. Og heldigvis for vores unger er deres forældre selv de største magelighedssdyr, der gerne chiller på kanten af en legeplads med en cortado.

Flora starter lige med at sætte de lokale drenge på plads med at tage den i armgang på et splitsek..

DSC_0538

DSC_0540 DSC_0535lidt sværre er det for lillebror..

Området Poblenou, som vi bor i er meget roligt sammenlignet med det centrale Barcelona, der ligger blot ti min i metro herfra. Herude er hverdagen i gang. Børn på sommerschool mydrer rundt i ens t-shirts nede ved skateparken, hvor vi indtager næste stop. Flora og Pelle kunne blive stående her i flere timer. Og jeg deler deres begejstring. Der er bare en helt speciel stemning på en skaterbane…. og at den ligger 100 meer fra Middelhavets vandkant gør det endnu bedre..

DSC_0542DSC_0544DSC_0548

Vi har breaket for ungerne, at de skal køre i dobbeltdækkerbusser i dag. Selvom Christian og jeg mere er til at gå, gå, gå, hoppe på en metro eller en cykel, så giver det bare god mening at hoppe på og af de der turistbusser, når man har små børneben med sig. Så udstyrret med et endagspass spejder vi efter den grønne rute, der skal tage os til La Sagrada familia og derefter til Gaudiparken. Men først en lille snackstop på en skøn lille strandbar…

DSC_0551DSC_0557DSC_0555 DSC_0553Dagen i dag er let overskyet, hvilket er perfekt til formålet….meeen vi håber da at solen bryder frem de næste dage, så vi kan få en dasedag på stranden også. Ummm Floras Gazpacho er klar…

DSC_0562 Må lige prale lidt af vores børn. Altid er de klar på at smage lokale specialiteter.

Sidst vi var med en turistbus var for tre somre siden i San Fransisco på vores store USA eventyr. Dengang var Pelle to år og det sødeste snakkehoved. Snakkeriet er blot taget til og til, men heldigvis er han stadig overdrevet nuttet. Og han er helt på røven af begejstring, da vi sikrer os fire pladser allerforrest i bussen. halleluja for en fest!

DSC_0645Det er ikke uden grund at man forsøger at bremse turistmeboomet i Barcelona. Her er helt overdrevet mange med citymaps og selfiestænger. Overalt. Det er faktisk en smule ucharmerende, og da vi hopper af ved La Sagrada Familia, som jeg meget gerne vil vise mine børn fordi det bare er et helt utroligt byggeri, er der indgangsstop resten af dagen. QUE!? Det havde vi ikke drømt om.

Slukørede kigger vi os omkring, øv. At komme tilbage i morgen er ikke nogen mulighed. Jeg tager et par halvhjertede billeder af kirken ude fra og fortæller lidt om, hvordan den ser ud inde fra. DSC_0564 DSC_0568 DSC_0566Børn er bare de bedste til at gribe nuet og lade sig aflede af nye muligheder. Og bag kirken ligger mindsanten en….legeplads. What’s not to like. Christian spotter en Starbucks og drifter efter take away latte, mens jeg udstyrrer ungerne med lidt mønter, så de kan lave sæbebobler med en gadegøgler..

DSC_0579DSC_0574Endnu engang skaber vores pige en vis portion respekt blandt de andre børn på legepladsen, da hun snupper endnu en armgang

DSC_0589 Vi kunne i virkeligheden let hænge ud her hele dagen, men vi har jo ikke købt det der endags-buspas for sjov. Next stop: Gaudiparken.

Det er ligesom dagen gentager sig selv. Vi ankommer til Park Guell og væltes bagover af flere selfiestænger, utrolig mange japanere og en venlig damer, der oplyser at man ikke kan komme ind i den inderste del af parken (der hvor alle de smukke gaudiværker befinder sig) før kl 19 om aftenen pga for mange mennesker (!!).

Well. PIS! det her er værre en Sagrada familia. Flora ville have elsket at se de farvestrålende mosaikker. Hun har et godt og interesseret øje. Vi må tilbage hertil en anden gang uden for sæson.

Vi går en tur i den smukke park – og udsigten er lige så fin som jeg husker det…

DSC_0613 DSC_0644 DSC_0621 DSC_0631 DSC_0625 DSC_0630 DSC_0643Sulten melder sig og vi vinker farvel til Gaudi og de andre….gøglere.DSC_0590 DSC_0591 DSC_0592Resten af dagen cruiser vi lidt mere rundt i dobbeltdækkerbusserne, hvor snakketrolden og hans storesøster får sig et hvil mens vi sightseer os igennem skønne skønne Barcelona i fugleperspektiv.

Vi bliver i vores hood i Poblenou til aften og finder den dejligste lille indiske perle, hvor vi som sædvanlig, bestiller dobbelt så meget som vi kan spise.

DSC_0664

Leave a Reply

Your email address will not be published.