ยินดีต้อนรับสู่ประเทศไทย – velkommen til Thailand!

Med en luftfugtighed på 84% og grader, der runder de 35 tager hektiske og herlige Bangkok imod os. Vores hotel, Prince Palace Hotel  troner med sine 34 etager og fire tårne op centralt i byen, tæt ved både The Grand Palace, Khao San Road, Chinatown og blot 50 meter fra et kæmpe madmarked ved en af de mange kanaler, hvorfra der  går taxa-både rundt til andre bydele.

Vores værelse viser sig at være værelsER – hele fire af slagsen i en Prince Palace Suite (til 700 kr. per nat for alle fem) på 22. etage med fornem udsigt over skumrings-smoggen og en guldbuddha i horisonten. vi smider kufferterne og hopper i poolen – aaaaaah 19. december, jeg kan godt lide dig.

IMG_2170


IMG_2171

Efter en svalende badetur dresser vi om til sommertøj og prajer en tuk tuk med retning mod bagpackergaden Khao San Road. Her bor Mette, Jimmi, Oscar, Albert og Konrad, som venter på os ved et gadekøkken lige rundt om hjørnet fra, hvor vi boede for otte år siden, da jeg rejste rundt med William og rygsæk i tre måneder.

Tuk Tukken kører hurtigere og vildere end jeg husker (kan det være mig, der er blevet ældre??). Det hele blinker og dytter i en skøn blanding, spædet op med en god omgang benzindunst og godt humør.

Alle tre børn måber midt i det vanvittige trafik. Vi har været i Bangkok i under to timer og har allerede kastet vores trafikale skæbne i hænderne på et trehjulet køretøj, der ligner en blikudgave af Taxaquiz’en.

DSCF5898

cropped-dscf5899.jpg15 minutter senere og 60 bath (11 kr. fattigere) bliver vi venligt sat af for enden af Khao San Road – der er kendt som mødestedet for alle backpackere i sydøstasien, hvilket man tydeligt fornemmer idet, den lækre og frigjorte stemning af vestlige unge igang med at erobre verden og hinanden breder sig og smelter sammen med duften af friturestegte insekter, pandekager og røgelse. Fodmassage med en kold Chang-beer i hånden til rytmerne fra Gangnam Style og hundredevis af kopi havannas og skræddersyet tøj til ingen pengen. Hvem falder ikke for det?:-)

Vi fryder os over forskellen fra sidst vi gik på den 1 km. lange strækning i nytåret 2004, hvor glæden var erstattet af  endeløse lange tavler med billeder af savnede personer, der var forsvundet under tsunamien få dage forinden. Der var en lamslående og dybt forfærdelig stemning –  og dengang tilbragte vi vores Bangkok-døgn inden hjemrejse på toppen af hotel D&D for at afskærme vores femårige William fra et gadebillede i opløsning.

DSCF5896

Minderne kommer tilbage – og netop derfor er det også rart at dreje om hjørnet og give krammer til vores venner fra dengang, som resten af aftenen tilbringes sammen med ved et af de mange charmerende gadekøkkener. Fem styks udsøgt Pad Thai med kylling og seafood til en samlet pris af 210 Bath. Så skulle man da være nærrig, hvis der ikke også var råd til både pandekager med nutella og frisk kokosis til dessert.

Vi er SÅ meget landet!

Retur til hotellet bestiller Flora en lyserød taxa.

2 Responses

  1. Zanne Strandberg

    Klump i halsen over de minder der også skyller ind over mig. Stemningen dengang i Sannes stue i Stengade……….. De viskes nu bort af din “2012 muntre” beretning. TAK for det!

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.