Jeg vil gerne slå et slag for bilferier! Og jeg vil gerne sl et slag for at spice begrebet lidt op, gøre det lidt mere appetitligt og ‘sexy’ ved simpelthen at kalde det for Roadtrip i stedet. Alene en ændring af ordet giver så meget mere fairness til den ferieform. En bilferie er en ferie, hvor man – for at spare penge-  sætter sig ind i en proppet bil og kører meget langt i ét stræk mens man prøver på at overleve skrigende børn og fyldte tyske motorveje for at komme nogenlunde helskindet igennem til Sydeuropa, hvor man puster ud, holder ferie og forsøger at glemme, at man skal samme vej tilbage igen to uger senere. ROADTRIP derimod, er en ferieform, hvor man – også til dels for at spare penge – begynder sin ferie i det minut, man sætter sig til rette i bilen. Det er en rejseform, hvor man har sit hjem på ryggen, tager det stille og roligt med småstop og overnatninger undervejs, hvor selv Rødby-Puttgarden turen bliver et højdepunkt i sig selv. Den slags ferier elsker vi i vores lille familie.

Første store Roadtrip vi havde var i USA, hvor vi kørte rundt i Mobil Home i 4 uger.

Et par år efter tog vi ednu en roadtrip gennem Østrig og rundt i Toscana

, og i sommers prøvede vi lykken for tredje gang – simpelthen fordi man bare oplever lande og steder på en anden måde, når man cruiser ned gennem Europa over dage frem for bare at sætte sig til rette i et flysæde og lande et varmt sted efter et par timer (bevares, vi elsker også denne model:-)

I sommer havde vi hele tre uger at gøre godt med. En af ugerne var bestemt på forhånd. Min svigerforældre havde nemlig lejet et kæmpe hus i Provence til hele familien – som tæller dem selv, deres fire børn+ kærester og i alt 9 børnebørn (nu er der kommet to mere). Virkelig lågsus, især fordi de allesammen er nogle af de sødeste mennesker på jorden.

Nå men, hak ved midterugen. Men så skulle vi finde på noget i ugen før og ugen efter…..gerne noget forskelligt, da vi er lidt til den rastløse side, hvad angår ferier. Vi vil gerne opleve noget, se noget, smage noget, krave på noget og udfordres af noget….noget vi ikke har prøvet før.

Valget faldt på en uge ved Middelhavskysten, syd for der hvor Provencehuset ligger. Som altid var vi ude i virkelig dårlig tid, så alt var enten booket eller mega dyrt. Vi valgte det, der var mega dyrt. Men som også så helt overdrevet lækkert ud

– nemlig et lille boutiquehotel i Le Lavandou, Les Flots Bleus. Og med nr. to uge betalt af svigerfar i Provence kunne vi vel godt smide lidt ekstra  euro efter første uge.

Uge tre var nem at beslutte. Dengang jeg var på skiguideskole i 1997 i Tignes, tog vi en dagsudflugt til Alpernes svar på Venedig, Annecy. Det var så magisk, at jeg har drømt om at komme tilbage lige siden. Nu skulle det være. Igen var der ikke meget at vælge imellem, men et par timer på Airbnb mundede ud i en skøn lille bylejlighed i hjertet af Annecy.

Tjek – tre uger planlagt. Klar til afgang. Læs med i næste indlæg, hvor der er afgang og pakketips, og hvor en EM fodboldkamp afgør hvilket land, vi overnatter i.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.