Lang pause på rejsebloggen er nu slut. Jeg har dovnet den og ikke fået berettet fra de sidste par ferier i Nordsverige og på Fuerteventura….ikke fordi de var kedelige eller bloggen trættede mig, men af teknologiske årsager. Manglenede Wi-fi på destinationerne (i 2014!) er den ærlige og gode undskyldning – og postblogging fungerer bare ikke lige så godt.

Krydser finger for, at nettet er med os denne gang – for har savnet at skrive om og forevige vores rejseoplevelser.

Og nu tager vi altså hul på endnu en af slagsen. Det var egentlig meningen, at vi skulle have været til Frankring for at se Tour de France ‘ægte’, som Pelle ville have sagt, men den plan blev lavet om, da vi fandt ud af, at min mor fylder 60 år den 20. juli og vi derfor selvfølgelig skal være på øen med hele familien dér…..og det er så åbenbart liiiige midt i kongeetapen på Alp ‘d et eller andet vigtigt. Frankrig aflyst.

Toscana blev næste idé over en masse rødvin sammen med gode venner på Bornholm sidste år. Planen er derfor. Tour ned gennem Europa med et par dage undervejs i Sydtyskland, Østrig og Lucca. Derefter fem dage på Elba for så at slutte af i en kæmpe lejet villa en times uden for Siena sammen med tre andre vennepar. Og så en afslutningsuge på elskede Bornholm, hvor sommerhuset venter på os. Så nu skal der pakkes til 2 uger i pizza, pasta, risotto, sværdfisk, mozarella og gelato-land. Det bliver en ædeferie….vi kan lige så godt indse det. Alt det bedste fra gastronomiens verden venter os de næste 17 dage – og den der “jeg indtager ikke hvid brød, pasta og rødvin” kur, som jeg har forsøgt at leve efter nogle måneder nu (med ret godt resultat. faktisk. har drukket hvidvin i stedet) har så absolut ingen chance, så snart vi krydser grænsen til det land, hvor olivenolien flyder om kap med mit mundvand. Pyt. Det er nu ordet pyt skal bruges. Vi må løbe Hammerknuden rundt hver eneste dag når vi rammer Bornholm sidste på måneden. somom.com

Vi glæder os! Vi trænger til ferie (gør man egentlig ikke altid det?) – og vi trænger til at komme væk fra alle de folk, der er på vej til Roskildefestival. Det bliver ikke os i år, og det har vi haft det helt cool med på en meget voksen måde – lige indtil nu, hvor jeg (og det ved jeg godt lyder enormt krukket) ærligt gerne ville byttet nogle af feriedagene sydpå med en billet til musik, tislugt, fadøl og ‘uhæmmet glad i låget-ballade’ med vennerne. Men igen. Pyt. Jeg begynder at pakke, og vi booker en overfart på Rødby – Puttgarden… sådan ca. samtidig med, at Outkast træder op på Orange Scene. Pyt.

Vi vil afprøve et nyt pakkesystem i år, inspireret af min gode veninde Sofie, der har overbevist mig om, at IKEA-poser er genialt til bilferier. Det skal da prøves…..

Christian finder med lidt ‘tømmen alt muligt andet lort ud’ fem blå IKEA-poser. Jeg skal lige sluge den æstetiske-snobberifølelse, der trænger sig på og giver mig lyst til at finde vores lækre kufferter frem. Men jeg kan godt se fidusen med at have alt i de der poser, hvor der er overblik og opdeling. Og hvor idéen så øjensynligt er, at man har tøjbase i bilen og så for hvert sted pakker en lille taske med udvalgte styles passende til vejr og location….

Sådan bliver resultatet. Der er jo faktisk ret god plads i sådan en IKEA-pose. Så jeg tager mere tøj med end jeg normalt ville gøre – og nok behøver. No worries – vi har en syvpersoners bil.

IMG_8634

Største pakkeudfordring er dog aldrig tøjet til en familieferie – men alle de ting og sager, man åbenbart ikke kan leve uden i tre uger. Vi planlægger en nogenlunde skærmfri-ferie (fedt at jeg så skal blogge hver dag),  så bøger og spil fylder en del….ikke mindst Willies ‘rescue bogkit’ til ferie med familien..

IMG_8628

Trods det med skærmfri-ferien ryger der to MAC’s, to ‘iPatter’ (som Pelle siger) og 4 iPones med i baggagen. Vi skal jo køre langt.

Det er torsdag eftermiddag og vi er klar til afgang. Eller det vil sige – jeg er klar derhjemme. Pelle skal hentes i børnehave på vejen, Flora til dansecamp, Christian på arbejdet og William i Mannheim i Sydtyskland, hvor han kommer til med sin far fra Paris. Halleluja for den moderne famile….

De første tre hentes i fin stil. Vanen tro er vi for sent på den – så ferien starter stik mod ALLE ferieregler med at Christian og jeg småbidder af hinanden om hvis skyld det er, at vi kom for sent af sted, mens vi siger til børnene, at de skal være stille, for mor og far skal liiiige finde ud af, hvad vi gør, hvis vi kommer for sent til færgen. Omkring ILVA i Greve er der dog igen fin stemning. (Læs: Ungerne er faldet i søvn og jeg har accepteret, at Christian lige har en tre-syv arbejdsopkald og emails der skal besvares før ferien kan starte). Jeg holder min egen mentale ferie – trykker speederen godt dernead og rammer Rødby 14 minutter før vi skal sejle. Den søde dame i billetlugen dernede kunne dog fortælle os, at vi bare ville komme med næste færge 30 minutter senere, hvis vi var kommet for sent. Så ved vi det.

De små vågner, Chris lukker ned for arbejdstemmen og vi tuller glade og fjollede op i restauranten, hvor vi spiser remoulademadder med broccolitræer og andre lækkerier fra bufféen.

IMG_8642

Foran os ligger 8 timers Autobahn, som klares i fin stil med masser af slik, film, musik og børn der hygger (med skærme) og derefter sover sødt….

Vi rammer vores familieværelse  på Hotel Egelhorn i Leimen ved to tiden og bærer sovende børn op, der smiler i søvne, da vi lægger dem udstrakt på en blød pude dekoreret med vingummibamser;-)

Guten nacht!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.