“Mo’ar mo’aaar, kom, vågn op – jeg har fundet hele vores familie inde i stuen”…..en lille morgenfrisk fyr vækker mig med store forventningfulde øjne

DSC_0243

Se her er vi allesammen: “far, mor, William, Flora og så mig som den lille and omme bag ved”.  Dagen er skudt igang på sødeste manér. Lige indtil vi kigger ud ad vinduet og lige ind i blæst og regn. De smukke bjerge, der er en del af Voralberg området i det helt vestlige Østrig og som lå  badet i det smukkeste sollys i går aftes, kan vi nu knapt se for lavthængende skyer. Pis. Vi har kun i dag til at komme op på toppen og gå vores ostevandring. I morgen går turen videres til Italien. Nå, men vejret i bjergene kan jo ændre sig hurtigt ved vi, så optimistiske triller vi de 200 meter ned til hovedhytten, hvor der serveres morgenmad. Vi griber lige hver en paraply på vejen….

DSC_0245

Modsat vejret er morgenmaden et kæmpe hit for alle…..og de fem madører går fluks i gang med chocopops, frugt, musli, chocopops, æg, oste i lange baner, juicer og chocopops. Pelle slubrer frisk komælk i sig med største fornøjelse. “Det her mælk smager meget bedre end det derhjemme” konkluderer han under et dejligt mælkeskæg og glimt øjet.

DSC_0251

DSC_0255Fyldt godt op bliver vi enige (eller de voksne gør – børnene vil hellere se Det store bagedyst hjemme på værelset) om at trodse vejret og finde kabineliften mod toppen….om ikke andet så for at have givet det et forsøg. Der findes ikke dårligt vejr, kun dårlig påkldning, minder vi hinanden om. Begge dele har vi, finder vi ud af…..

Da vi 900 meter – og et par kohilsner senere….

DSC_0264

står ved kabinebanen i shorts og t-shirts kigger vi os rundt. Alle andre er iført lange vandrebukser, vandresko, vandrejakker og vandre-rygsække. Selvom vi har rygsækken fuld af varme trøjer stikker vi alligevel ret meget ud i mængden – og da vi når op i højden er det rigeligt at løbe de ti meter fra liften ind i alperestauranten, hvor vi bestiller varm kakao og finder UNO-spillet frem. Velkommen på skiferie!

DSC_0286

Udenfor pisker regnen ned, det blæser – og alt, hvad vi kan se er én stor sky. Billeder og kort på væggene i restauranten vidner om, at her er meget smukt heropppe…..i godt vejr. Hvert kvarter ca. forsøger jeg mig ud for at opstøve bare det mindste håb for opklaring – og fjerde gang lysner det. Lidt. Vi beslutter os for at gå en lille tur, for at retfærdiggøre, at vi kan vende tilbage og bestille gullash og glühwein.

DSC_0291

Vi når at være ud under to minutter for at konstatere, at det absolut ingen mening giver…….tilbage til samme bord i restauranten. Vi leger at vi lige har været ude på pisten et par timer og nu virkelig fortjener lidt at varme at styrke os på inden det går løs på pisterne igen.

IMG_8683

…..UNO kan vi også nå et spil mere af. Ungerne er på toppen!

DSC_0292

ENDELIG…..hul i skydækket – og frem toner glimt af den fabelagtige udsigt, vi ved gemmer sig bag skyerne….

DSC_0288

IMG_8685DSC_0284

DSC_0300

Vi nærmest jubler – samler os og tager på tur…..det bliver ikke til en to timers vandretur ned til ostebonden som planlagt, men i stedet en fjolle-hyggetur, hvor Flora danser slalom mellem kæmpe kokasser, William driller som kun en storebror kan og Christian viser Pelle, at køerne går med klokker…..”som siger klokke klokke klokke”, forklarer han…..Pelle (der ikke er to år mere) kigger lidt underligt på sin far og vi andre griner over, hvornår klokker er begyndt at sige “klokke”.

På vej mod toppen sætter det sædvanlige kor af “jeg ka’ ikke gåååååå meeeer’ ” ind, og Christian finder sin indre spejderdreng frem fra barndommen og slår tonerne an til en af oldemor Lils mange gode spejdersange: “For er vi spejder’ eller ej, frygter vi livet eller er vi sej’, gi’r op, når modgangen melder sig, er ikke noget for os, hej!” Det hjælper gevaldigt!

DSC_0324DSC_0305DSC_0314DSC_0351DSC_0328DSC_0304DSC_0318DSC_0315DSC_0312Hygge og idyl for alle pengene og derefter ned i dalen igen, hvor det imellemtiden er blevet ekstremt varmt. Vi smiler lidt overbærende til alle de andre med deres mange lag tøj på i kabinen ned…

DSC_0337

DSC_0347Nede igen forsyner vi os med lokale oste og pølsesnacks inden gåturen hjem gennem dalen og en eftermiddag med slapper i baghaven, løbetur, inkl. high five til en ko og snitzchel til aftensmad……og nåååå ja, så fodbold. Natürlich.DSC_0355

IMG_8698

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.