DSC_0431

Hende her er ikke nem at få op! Stinkdyret Stinky og Flora har det lågsus, og kan kun lige med nød og næppe overskue at svanse ind i den tilstødende salon, hvor morgenbuffeen står klar….

DSC_0433

DSC_0444Velkommen til Italien. Morgenmad i dette land består af sødt med sødt på – og til slut en kage. Én ting er, at mine italienske barndomsvenner spiste søde kiks dyppet i kakaomælk til morgenmad i start 1980’erne, men at man i 2014 stadig ikke lader sig påvirke af al viden om, hvor vigtig en sund morgenmad er, er på en måde dejligt befriende…..men på en anden måde virkelig dumt og irriterende som gæst i landet. Well der køres chokopops og (LÆKKER) kaffe ned i en lind strøm, og vi giver de små en times frikvarter til at gå på yderligere opdagelse….imens får teenageren sig en lille kop fornem morgenthe;-)

DSC_0437

DSC_0400

DSC_0403

DSC_0452Vi strækker vores tid i Lucca til kanten og når derfor også en hurtig formiddagsshopper i heden. Til stor skuffelse for Flora har denne macaroonsbod ikke åbent. Hun ville ellers gerne have smagt, om de kan fremstille macaroons med et ordentligt “knæk” i Italien.

DSC_0455

Pelle, der altid er tørstig finder en fontæne at fylde vanddunken i.

DSC_0456

Og heldigvis får vi både købt shorts til Willie, der stort set er vokset ud af alt det, jeg havde pakket til ham og en gave til lille fætter Oskar inden vi atter hopper om bord i bilen og tager labyrinten ud igen. Nu med åbne butikker og folk i gaderne for lige at sætte sværhedsgraden en tand op.

DSC_0464

DSC_0461

Pelle spørger om 10.000 ting fra bagsædet – og vi lader ham til sidst vide, at nogen gange skal man bare tie stille, når de voksne skal koncentrere sig. Og nu er et af de tidspunkter. Med et skuldertræk accepterer han og fortsætter med at tale. Til sig selv nu.

Elba ligger en times sejlads ud for Italiens Vestkyst på vej mod Korsika. Den har størelse som Bornholm og så var der noget med Napoleon…..andet ved vi ikke om øen, men da vi når færgebyen Portofino kan vi fonemme en vis popularitet blandt italienerene. Havnen er pakket med biler til de fire-fem færger, som ligger klar til afgang mod den lille perle. I bedste italienerstil hersker der kaos….eller orden i kaos, håber vi.

Vi venter en times tid i en varm bil, og da vi endelig begynder at bevæge os i retning af bildækket handler det om ikke at blive overhalet indenom af en af de mange  biler, der på ingen måde respekterer de 8-10 uniformerede medarbejdere, der forsøger at få styr på bilerne. Det her var aldrig sket på bornholmerfærgen…..lidt LEAN ville være på sin plads. Den ene vinker os frem. Den anden signalerer STOP – vi adlyder ham, der vinker os frem og får møvet os til en plads udenfor på hængedækket.

DSC_0466Rolig tur med bøger, tegneting, kaffe og pannini….og en time efter er vi fremme.

DSC_0469

DSC_0475Elba byder velkommen og indtil videre synes den lige så skøn som forventet…

DSC_0476

Vi ankommer til Hotel Grand International Elba sidst på eftermiddagen – tids nok til en tiltrængt tur i poolen…

IMG_9015

Udsigten er nice, hotellet er nice, det hele er nice…..vi bor i Porto Azurrobugten lige under den gamle by Capoliveri og 1 km fra dykkerstranden Naregno. Fem dage her skal nok gå;-)

DSC_0477

Mest for at sige, vi har været her indtager vi hotellets fitnessrum, der ligger ti skridt fra vores værelse. Der biver løftet vægte, kørt på crossfit, lavet “seven minutes” (vores styrketræningsapp, som er helt tilpas kort og overskuelig, men efter sigende ok effektiv) og løbet på bånd. Og først da vi kommer tilbage på værelset og læser hotelinfopapirerne kan vi notere os, at der ikke må være børn i fitnessrummet.

IMG_8974

Ø-feriens første middag bliver i skønne lille Porto Azzuro, hvor seafood serveres ved stranden. Vi kan ikke vælge imellem de mange lækkerier, så vi bestiller nærmest det hele og skåler for sommer, sol og sparda. Præcis som hovedretten lander på den røde dug trækker det op til uvejr.

I starten er det hyggeligt at sidde under sejldugen mens det buldrer og regner rundt om ørene på os. Lyset er fantastisk, så jeg når heldigvis at tage lidt billeder…

DSC_0479

DSC_0481

DSC_0482DSC_0484Men lige så stille går det op for os, at sejlet ikke er lavet til at holde vand ude, så efter nogle minutter begynder det at regne igennem. Lige midt ned på min grillede sværdfisk:-(

Vi bevarer optimismen…”For er vi spejdere eller ej, frygter vi livet eller er vi seje. Gi’ op når modgangen melder sig, er ikke noget for os!”

Efter yderligere 15 minutter, hvor vi kaster fisk, bøffelmozarella, pasta og pizza idenbords gi’r vi op. Christian løber op efter bilen. Vi andre kryber sammen for at holde os varme og tørre…..sådan nogenlunde, og på hjemturen i bilen ser vi det vildeste lyn, vi nogensinde har set.

God nat Elba og tak for en varm og heftig velkomst. Tag det gerne lidt roligere i morgen.

 

 

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.