DSCF6090
En kollega, der har boet seks måneder i Bangkok gav mig adressen til Pandan Tour , et lille familieejet firma, drevet af et japansk/thai ægtepar, der for to år siden vendte hjem efter 27 år i Californien for at stifte familie i hjemlandet. Parret har specialiseret sig i små, mindre turistede ture – alt til vands.

Vi ville oprindeligt have været på et af de berømte “Floating Markets”, men det foregår kun i weekenden. Alternativet bliver fire timers sejltur på Bangkoks vandveje, Klongerne, der forbinder et imponerende stort område af det gamle og oprindelige Bangkok på den modsatte side af floden Chao Praya, der deler byen.

Vi stiger forventningsfulde ud af bilen, som Pandan Tours’ ejer Sacha hentede os i på hotellet og kørte os tværs gennem Bangkok i mens snakken gik om hans opvækst i Chinatown, byens historie, japanerne og fremtiden.

Trafikken driller (bare at komme ned fra 10. etage på hotellet, hvor Sacha har parkeret, tager 25 minutter). Derfor er morgenmarkedet ved at lukke, da vi endelig ankommer til kanalerne. De handlende har været i gang siden kl. fem og her kl. 10 bliver der pakket sammen til hvil, inden alverdens lækkerier igen bliver sat frem kl. 21.

Vi når dog en lille rundtur blandt eksotiske madvarer, som vi får kyndig vejledning i af Chin, vores guide, der også afholder kurser i Thai-cooking.

DSCF5900

DSCF5906

Efter at have snuset rundt lidt bliver vi vist ned til en smuk longtail-båd i teak, som vi har helt for os selv resten af dagen. Kolde drikke, snacks og bådfører venter på os. Hvad vi oplever de næste timer er så anderledes og fascinerende, at det står som en af de bedste ture, vi hidtil har været på i Thailand.

DSCF5926

DSCF5924DSCF5957

DSCF5927Langs de små kanaler bor familier side om side i gamle – og til tider temmelig faldefærdige- træhuse, kun afbrudt af overdådige guldtempler, der danner en nærmest provokerende kontrast.

DSCF5944

DSCF5935Vandet i klongerne bliver brugt til lidt af hvert. Der vaskes op, bades og fiskes…..og pludselig ser Christian en død hund flyde rundt i det brungrønne vand. Vi sender tankerne tilbage til aftenen før, da vi bestilte en “local fish”, som smagte af mudder og råd, på en restaurant. Lokale fisk bør bestilles nede på øerne ved det friske hav- ikke i Bangkok.

IMG_2178

Efter en times sejlads lægger båden til ved en lille sti, som vi skal følge. Gennem mangroven bærer en lille træbro   os over sumpen, hvor en art “baby krokodiller”, holder til.

DSCF5975

Vi går forbi en bananpalme, som sammen med sukkerrør er det, der er letteste at få til at gro i den thailandske jord. Chin lader os vide, at hvis man skal bygge et hus i Thailand er det tradition, at man planter netop sukker og banapalme på sin grund som det første. Dette ritual skal bringe held til byggeriet og sikre, at alt går let. Et minitempel bør der også bygges naturligvis.

DSCF5971

Videre ind i skoven føres vi i retning af “The hidden forrest temple”. Et fuldstændig vidunderligt skov-tempel, hvor folk kommer rejsende til for at meditere. Man mærker tydeligt roen og harmonien. I templet bliver vi inviteret inden for til meditation og bøn. Der er kun os, Chin, end anden thailandsk kvinde og to munke.

DSCF5981

Vi sætter skoene, som det er skik, og træder ind. Chin giver os lys, vi kan tænde og røgelsespinde.

DSCF5989

Hun viser os, hvordan vi skal sidde og trække vejret dybt og roligt. Jeg lover mig selv. jeg jeg skal lære at meditere, når vi kommer hjem.

DSCF6002

Selv Pelle lader sig gribe af roen og den meditative stemningen, der har bredt sig. Han sætter sig i skrædderstilling med foldede hænder, præcis som anvist.

DSCF5998Chin siger, at nu må han ønske. jeg oversætter for ham. Pelle tænker sig om i få sekunder og siger så, med høj klar stemme “Jeg ønsker mig en SKYDER!”. Det er en af de gange, man priser sig lykkelig over, at folk ikke forstår hvad ens børn siger…

Han får en æblejuice – og er også glad for den.

DSCF5980

Frokosten består af Pad Thai og kokois fra et gadekøkken på pæle.

IMG_2181

– og derefter går turen videre langs de uendelige kanaler til en orkidé-farm, der er betagende – men ulidelig varm. Der kigges, spørges og duftes indtil næste stop på turen kalder.

DSCF6021

DSCF6034

Vi stopper ved et dukketeater, som Chin er meget ivrig for at børnene skal opleve. Ingen af os fatter noget og det hele virker en smule komisk……

DSCF6069

Vi holder ud i ti minutter og får derefter lov til at fodre fisk i stedet – Dét hitter!!!

DSCF6084

DSCF6070

En lang og oplevelsesrig dag slutter med en bumletur hjemad og lidt leg i boblerne mens solen går ned

DSCF6094

DSCF6099

– og inden vi skal til middag med en af Christians kolleger på en meget fancy hotel.

DSCF6111

Vi nyder en super delikat thai-menu, der koster det hvide ud af øjnene sammenlignet med, hvad vi har fået lige så lækkert på gaden. Pelle nyder sin Ipad – og derefter en god nattesøvn med sine nye bedste ven: Spiderman-baderingen!DSCF6118

IMG_2184

2 Responses

  1. Irina

    Ser skønt ud! Og jeg ved da ihvertfald hvad jeg skal, når jeg kommer til Bangkok!
    Dejlig JUl – og smukt Nytår til jer!

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.