Dagen i dag skal ikke give anledning til de store rejsebeskrivelser. Sove længe, toast og mamelade og et par eftermiddagstimer på stranden. Flere krav har vi ikke. Stranden er medtaget efter nattens nytårsfest, og vi er lidt påpasselige med fyværkeriaffaldet, der ligger alle vegne. Efter vi så, hvordan de lokale konsekvent fyrer raketter af ved at holde dem i hånden, tænde lunten og så pege opad – eller hen ad – har vi ikke stor tiltro til, at man er meget mere forsigtig med at få fjernet eventuelle fusere.

I horisonten toner Colombos skyline frem af disen – og i dag fornemmer vi tydeligt, at vi er på en forstadsstrand til storbyen og ikke på en af de små uberørte perler sydpå…endnu.DSC_0353

DSC_0289

Dét med, at der ikke er turister i Mount Latvina tager jeg i mig igen. I dag drejer vi til højre på stranden i stedet for venstre. Og således dukker en stribe turist – over priced – restauranter og guest houses op.

Vi slår os ned på et af dem, Sea Breeze,  og spenderer timer med kortspil, stegte rejer og badning. Eller rettere – Christian vælter sig i bølgerne med de små, mens jeg opsluges af de sidste 100 sider “Han Danser på sin fars grav” god læsning!

Sea Breeze er hang out for turister, der engang var backpackere  (ligesom os), men nu kan lide en vis grad af komfort og rene toiletter. Som de andre steder ligger det klods op ad togskinnerne – aldeles uafgrænset…

DSC_0287

Dagens højdepunkt er, da Flora i havet finder en kokosnød, som er beboet af en krabbe.

DSC_0347

Og i lektiecaféen (vi er trods alt væk fra skolen en uge) skriver Flora ned, hvad hun mener, at far skal i dag:

 

DSC_0356

Vi bevæger os dovent hjemad de 300 meter til Royce Hotel. Pelle og jeg sakker bagud og får os en snak om kærester. Pelle har stadig sine fire kærester i børnehaven, skønt den ene er flyttet til Paris. Jeg fortæller, at han skal nøjes med én kæreste, når han bliver lidt ældre – den skal der lige tygges lidt på.

 

Efter den daglige siesta med iPatter og the afprøver vi endnu et lille gadekøkken, hvor vi kaster os ud i naanbrød i flere afskygninger og fried rice med spices. Det er åbenbart en stor attraktion at vi spiser her og vi bliver hurtigt genstand for en del opmærksomhed fra det søde personale, der straks sætter hele biksen på den anden ende for at  servicere os.

DSC_0359 DSC_0366 DSC_0365

2015, du starter helt okay!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.