Det er 22. dec. Mens andre haster rundt i for at nå de sidste julegaver, bestille ænder, købe rødkål og juletræ er vi ved at stoppe de sidste klip klappere og bittesmå julegaver ned i 5 styks rejserygsække, der er linet up i stuen.

Væk er rullekufferterne. Børnene er store nok til at bære deres egen baggage nu. Også på en tre ugers rundrejse. Det har de nok i grunden været længe….Pelle er 8 år, Flora 11 år. Da vores ældste, William var blot 5 år rejste han og jeg tre måneder rundt i Thailand.  Og dengang bar han selv alt sin baggage i en rygsæk. Men det er åbenbart noget andet med “de små”. Eller med vores syn på hvad de kan, i takt med at vi bliver ældre. Er vi blevet curlingforældre? Sikkert.  Det stopper nu:-). PÅ med rygsækkene kiddos!

Vi har sammensat en rejserute, der starter med sol, strand og dykning på Thailands sydligste ø, Koh Lipe. Derefter går turen med båd til Langkawi i Malaysia, hvor vi skal være i en lille uge. Så har vi booket tre-fire dage i Georgetown. Her skal vi vinke farvel til William, der skal tilbage og passe 3. g mens vi andre stikker til Indonesien – nærmere bestemt Sumatra, hvor vi skal være i fire dage i Bukit Lawang, en lille jungleby. Vi slutter tilbage i Malaysias New York, Kuala Lumphur.

Normalt booker vi alt selv alt når vi rejser og sammensætter håndplukkede steder, som vi (læs: jeg) bruger laaang tid på at finde. Ture og andre oplevelser tager vi også altid først fat i, når vi er afsted og har snuset lidt rundt i lokalområderne.

Men denne gang har vi allieret os med Profil Rejser. Christian sidder i bestyrelsen i rejsebureauet, så selvfølgelig skal vi da forsøge os med den model. Det bliver dog ‘baby steps’. Vi er ikke nemlig helt klar til at lægge vores tre ugers rundrejse 100% i hænderne på en rejsekonsulent med gode intentioner og gode agent-deals.

Et godt kompromis bliver at Profil Rejser får ansvaret for junglerejsen til Sumatra og de sidste dage i Kuala Lumphur. Resten sørger vi selv for. Det lyder fair….og også lidt mageligt. Men man har vel også lov til at blive mere magelig med alderen.

Så altså – her et par timer før afrejse har vi til den ene halvdel af rejsen (som er den sidste del) en fin og meget tjekket rejseplan printet ud. En plan, der beskriver detaljeret, hvor vi skal bo ( hvilket ser ubeskrivelig lækkert ud, på den backpackeragtige måde selvfølgelig:-) og hvor vi vist endda bliver hentet i lufthavnene og kørt frem til indlogering af en chauffør, der er booket og betalt på forhånd. Vildt luksus. Og en lille smule klaustrofobisk. Den anden del (som jo altså er den første del af turen)  er lige som det plejer. Vi lander, skal finde noget bus/bil-transport, en båd og så et hotel, som vi har booket på nettet – og som selvfølgelig hverken ligger på den strand, vi helst ville bo eller har den laid back, instragram venlige stil, vi havde ønsket. Men det er det, vi kan få, fordi vi altid er alt for sent ude.

Well det ender jo som regel dejligt  alligevel. Og vi må jo trives med last minute descisions, når det nu har været temaet i vores liv sammen, både som par og som familie i de sidste 14 år;-)

Børnene har fået rejserygsække i julegave, og der er pakke nøjsomt og selektivt: Badetøj, sommertøj, tyndt langt tøj til trekking i junglen i Indonesien, snorkeludstyr, Kindler, øretelefoner, solbriller, klipklapper og tegneting. Done.

Vores rejserute (okay indrømmer – ret hjemmelavet kortgrafik) er:

København – Krabi (direkte med Norwegian – weee)

Krabi – Koh Lipe

Koh Lipe – Langkawi

Langkawi – George Town/Penang

Penang – Sumatra

Sumatra – Kuala Lumpur

Kuala Lumpur – København (ikke direkte…suk)

Vi er klar. Take off!

Leave a Reply

Your email address will not be published.