“Armen det ER jo lunt”. “Det lysner….lidt…ude i horisonten”. “Det er helt ok med en dag, hvor vi ikke rigtig laver noget”. “Ham Jesus kan vi altid se en anden dag”. Vi har en ukuelig optimisme i lejren. Faktum er, at det er lortevejr – igen Vi har stadig ikke set Jesus…et af verdens syv vidundere. Der er kun tre dagen tilbage – og vi er ikke blevet ret brune. Vi har frekventeret samtlige øl- og kaffebarer på hovedgaden i Leblon – og shoppong forsøgte vi os med sidst, det var heldagsregn….uden nogen form for succes…..bortset fra på Havaianas-fronten.

Hvad h….. skal vi lave i dag?

Vi går tur. Drikker kaffe på en frank café, ser på folk og oser rundt på farverige og duftende madmarkeder.

IMG_4387

IMG_4388

IMG_4389IMG_4398IMG_4401

Som en bonusgave – altså udover en returbillet til Rio – gav jeg Chrstian en middag hernede. Jeg havde oprindeligt fået anbefalet en seafoodrestaurant i Leblon. Men den var indensørs på et hotel….og efter en uge hernede har jeg opdaget så mange andre steder der er way mere charmerende. Det er gadelivet, den tropiske varme, øl udenfor og det “ufine”,  der betager og charmerer mig….og os.

Derfor ændrer jeg planer i 11. time. Slår op I Lonely Planet og finder en lille fiskerestaurant med livemusik oppe i Santa  Teresa. Et par timer senere er vi på vej i en af de gule. Taxa er billigt i Rio. Der er massaer af dem – og det virker som den sikreste måde at transportere sig rundt på. Heldigvis besluttede vi allerede første dag, at taxa er “the thing”. Vi gider ikke tænke over logistik if. at komme rundt, og det betyder at Rio-turen her er den nemmeste ferie, transportmæssigt, jeg nogensinde har været på.

Denne gang bliver vi heller ikke snydt på vej til Santa Teresa. Vi tilbringer en helt igennem skøn og sjov aften med sublim hummer, flamberet i chacaca – livemusik med bossa nova rytmer og “after party” på nabobaren, hvor vi igen havner til homo-fest blandt glade boheme-brassere og virkelig gode øl. Hvis det ikke var fordi vi havde et bryllup i morgen var vi blevet hængene hele natten….

IMG_4409

IMG_4406IMG_4415IMG_4414

Leave a Reply

Your email address will not be published.