På dag fire er morgenrutinerne på plads: tidligt op. Charlotte løber, dyrker yoga, går en tur – og så spiser vi alle tre morgenmad på altanen. Og drikker kaffe, som vi laver på vores ret aggressive gasblus. Frisk frugt, granola, avokado på størelse med meloner, tomater, queso fresco og brød. mmmmm.

I dag skinner solen efter et par dages ‘so so’ vejr. Vi har aftalt at dagen skal bruges i det gamle upper class område Santa Teresa, som siden 60′ erne har tiltrukket bohemehippier og kunstnere. Lonely Planet fortæller at der skulle gå en gammel sporvogne (den eneste tilbage i Rio) derop, så vi tager taxa ind til centrum, slentrer lidt omkring for derefter at gå mod den legendariske sporvogn.

Centrum er hektisk som forventet, og et skønt miks af gamle, historiske bygninger og polerede skyline-skyskrabere.

IMG_4284DSC_0780

IMG_4288IMG_4272IMG_4280DSC_0775

En enkelt demonstration løber vi også ind i – men trods nysgerrigheden for at finde ud af, hvad der demonstreres imod, er vi kloge nok til at trække i modsat retning…..vi følger ruten langs det heftige opbud af politi. Uligheden i byen er til at få øje på – og grunde til at gøre oprør ligeså.

DSC_0782DSC_0784Jeg retter min kameralinse i modsatretning og acineres i stedet af denne teefonboks, hvis lige var stærkt repræsenteret på gader og stræder. Der skal alligevel en vis potion ligegyldighed til at gå derind og tage røret, hvis man skulle have glemt sin mobil….DSC_0788

Da vi ankommer til stationen hvor den omtalte sporvogn skulle gå fra får vi at vide, at den har været nedlagt siden 2010…hmm, det er hvad der kommer ud af at sætte sin lid til papir-guidebøger.
IMG_4290Overalt hænger der street art med billeder af vognen – og sporene er tydelige i gadebilledet, men altså ingen nostalgitur. Vi hopper i stedet ind i en taxa, der snørrer os godt og grundigt ved at køre en ikke ubetydleig omvej op til Santa Teresa. Ja ja det måtte jo ske.

IMG_4293

I Santa Teresa ligger de smukke, men lettere forsømte viktorianske huse side om side. Vi snuser til et stykke 70’er boheme, fotograferer gadeposters og er omhyggelige med at blive i de menneskebefærdede områder. Et par gader væk og man er lige pludselig ikke rigtigt tryg mere.

DSC_0806

DSC_0808

DSC_0803

DSC_0820

IMG_4303

Det er sjovt og berigende at rejse med folk, man ikke har rejst med før. Og at rejse med Kristina og Charlotte er både let og sjovt – men de snack’er ikke tilnærmelsesvist så meget som jeg er vant til. Jeg hører mig selv sige at jeg er sulten ca fire gange så often som de andre…men de er søde til at efterkomme mine snack-ønsker, og heldigvis er vi helt enige om, hvad der er godt, så spm denne tagterasse, hvor en afskallet og stemningsfyldt restaurant byder velkommen med seafood, salater og gode øl. I det hele taget er Rio det bedste øl-land, jeg endnu har besøgt!!DSC_0818IMG_4318IMG_4316

Med mette maver og fine indtryk fra bjersiden over Rio trækker stranden. Lige en smut med taxa og skal skal vi på Ipanema med bøger og kokosjuice. Fem kvarter senere sættes vi trætte af efter en dræbende lang bilkø-tur gennem et demonstrerende Rio. Og selvom vores friske chauffør, som vi døber Helmuth, ikke er bleg for at snuppe hjørner, presse sig ind mellem store busser og bruge speederen flittigt de tyve meter vi kan køre af gangen, er vi helt udmattede da vi når hjem til Rua Conde Bernadotte. Så trætte at vi dovner den i lejligheden… IMG_4324– kun afløst af lidt meximad  – og øl – på den lokale bar i stueetagen.

About The Author

Related Posts

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.