Adios skøre, skæve og helt igennem skønne San Francisco. Vi ses!
Hello du berømte

Skal vi følges sydpå til Santa Babara?

Hvis man skal tale om lokale vejrforhold, så er det i San Francisco og langs Highway one.  Hvert minut skifter det mellem isnende kold havgus, tunge skyer og blå himmel med brændende sol.

I dag skal vi køre et kort stræk. Først mod Monterey og dernæst en time længere sydpå til Big Sur Lodge, hvor vi har én overnatning inden den lange og smukke Big Sur strækning i morgen.

Mod al sund fornuft og totalt usamarbejdsvilligt begynder mit kamera at drille, så snart vi drejer ind på Highway one. Det er autofokus, den er gal med – rimelig vigtigt, når mange af billederne tages i fart. Så skarpheden er ikke den bedste, men smukt er det alligevel. Nyd det her.

Kite-surfere der leger på en strand lige syd for San Francisco.

Bornholms nordkyst eller USA’s vestkyst? Lighederne er slående…

Det er lidt vanskeligt, at hive den store begejstring ud af bagsædeklanen

Turen til Monterey er kun på knap 200 km, men tager fire timer, da vejene snor sig, da vi var en hel time om overhovedet at komme ud af San Francisco tideligere. GPS’en ville have os af motorvejen. Vi ville af Highway One. Det betød, at vi måtte slukke for “om 300 meter, drej til højre” og selv kigge i kort-og samarbejde. Det var dér, det gik galt.

Det betyder nu, at vi ikke har så lang tid i Monterey som ønsket. Vi dropper derfor det verdenskendte Monterey Bay Aquarium. En stor fejl vil mange sikkert mene, men når der nu er pelikaner, søløver og seafood, så kan vi ikke ønske mere for nu:-)

hmmm….svært at vælge. Vaffel med Oreos eller Marshmallows?

Med forsyninger indenbords napper vi de sidste 50 km. til vores Lodge. På vej til bilen er der dog tilbud på et lille drys sand i sørøverboden…

Buckle up – “Vi på vej’n igen” synger Christian. Igen. Han kan ikke andet end dén linje, som gentages i det uendelige – indtil vi får fundet iPhonen frem og plug’et i højtaleren. Eminem afløser. Jeg ruller vinduerne ned og pudser kameralinsen.

Det er halvmørkt, da vi når vores Big Sur Lodge, der fluks sender mine tanker tilbage til landsbyen hos “The others” fra LOST. Det er muligt, at her er hyggeligt – men jeg finder det aldeles creepy, og venter blot på, at Ben kommer snigende. Lise, Sine, Asger og Lotte – I ville kunne forstå mig, hvis I var her!

Så efter en udsøgt middag, hvor Christian får serveret måltidET, der forener hans tre livretter. Sværdfisk, kantareller og risotto, går vi tilbage til hytten og fuldender uhyggen med det gode gammeldags lommelygtetrick.

Sweet dreams!

3 Responses

 1. Zanne Strandberg

  Du sælger Vestkysten godt Sofie – og også til børne-familier tror jeg….
  Jeg er så glad for, at denne store tur bare lyder til at være blevet som forventet.

  Nu er det blevet sommer i DK, og her på Bornholm har solen skinnet siden jeg kom torsdag aften. I aften skal vi til Hasle og se første Etape. Det bliver en varm uge for løberne!

  I fredags var Linda og jeg til Fair Trade på Hammershus. Sol, blæst og ingen regn. Smukt som altid.
  Linda er på arbejde sidste dag i dag mandag, og jeg ville have været i Rønne hos Sanne, men hun er taget til Berlin 🙁
  Jeg tror, at jeg vil nyde vejret og luge lidt i Lindas have i dag – nu hvor jeg ikke har min egen at “pille” i.

  Her er så smukt ovre – men det ved I jo så udmærket godt. Dejligt at I også er et så smukt sted – far away.

  Nyd nu den sidste uge, og hils hele banden fra mig.

  Kys Zanne

  Svar
 2. sofiefoldenlund

  Lyder godt søde Zanne. Kys øen fra os…..lidt underligt er det dog ikke at skulle være derovre denne sommer…….Mange knus fra os alle 5

  Svar
 3. Lise

  Uij,hvor vildt, Sofie – ikke naturen, men Big Sur Lodge, forstås!

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.