Dagen i Yosemite skal bruges til at gå på opdagelse blandt kæmpe store træer, bade i vandfald og måske se en lille bitte bjørn som de praler så meget af. Vi har allerede set tre styks af træ på campingpladsen – og det er alt rigeligt, synes jeg. De øvrige ca. 350  bjørne, der lever vildt i Yosemite kan bare tage en slapper i dag, hvis det står til mig.

Allerede ved indgangen til Yosemite bliver jeg lidt klam i håndfladerne. Alle skraldespande er forseglet med bjørnelåse, og der er specielle madopbevaringskasser rundt omkring til folk, der overnatter. Det gør vi ikke – for da vi skulle booke for et halvt år siden, var der allerede fyldt på alle 13 campingpladser inde i selve parken.

Vi er forberedt på hiking i dag – har taget gummisko på, og ikke klip klapper som sidst, og pep-talket børnene til at finde deres stærke ben og gode energi frem. Rygsækken på og så af sted gennem skoven mod et af de vandfald, man kan bade i. Turen er kun et par miles, men tager et par timer, da det er én stor legeplads af balancebomme, kanoer, og huler.

Vi er blevet advaret om, at man ikke kan skovle sig vej frem for turister i Yosemite om sommeren . Og slet ikke i weekenden. At vi så har valgt en lørdag i juli er et klart selvmål. Der ER mange om buddet – og det hele fåes fakstisk lige så smukt og meget mere fredeligt i Norge. Men alligevel en stor oplevelse. Her ses den flod, vi skulle have badet i. Det er en tør sommer indrømmer de lokale. Men så slipper vi for myg:-)

Vand eller ej – folk er kommet for at bade – og de varme sko ryger af på stribe….

Vi finder også et lille vandhul og køler af.

På vej tilbage kommer vi pludselig forbi en isbod, hvor der serveres jord/grene-is, og det kræver selvsagt endnu ene lille pause.

En flok japanere skiftes til at tage billeder af hinanden foran denne kippesprække – så vores børn er sikre på, at der må være noget spændende derinde…

Verdens største træer

Sidste gåtur på dagen er 1,6 miles ned til nogle af de berømte Giant trees, Siquoias. 3000 år gamle og immune overfor skovbrande, der hærger med jævne mellemrum og rydder alle deres konkurrenter af vejen, står de dér  – overlegne og ufattelige. Det siges, at der skal tyve voksne mænd til at omringe det største af dem.

l

Med sneglehuset på ryggen bevæger vi os ned af bjergsiderne og hjem til grill-bøffer på campingpladsen. Ja menuen er den samme som i går for jeg kom, ved en fejl, til at købe hele 12 store bøffer i Wallmart. Den lange, aktive dag i naturen opvejer endnu et sukkerchock med S’more til dessert. De små falder hurtigt i søvn, og rummikub-battlen kan sætte ind…

2 Responses

 1. Zanne Strandberg

  Gad vide hvad børnene synes om lille Mørkhøj efter alle de fede ting de oplever i USA?
  (Jeg er ikke i tvivl om, at de også vil elske at komme hjem til alt det velkendte)
  Det er bare nogle seje børn I har. Det lader ikke til, at noget kan stoppe dem!!!!
  Kæmpe knus Z

  Svar
 2. Tom

  Hej.

  Læste lige jeres blog om besøg i Yosemity.

  Vi skal selv til San Francisco og ned til LA til september.

  Vi overvejer om vi skal køre en omvej og tage en enkelt overnatning i Yosemity. Vi har børn på 8,6 og 3.

  Har I nogle anbefalinger om parken er en oplevelse for børnene også eller det primært er for voksne?

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.