Denne invitation landede på mit bord i foråret. En kær kollega, Maria Roberta Santos,  skal giftes. I Rio. Som i Brasilien! Havde jeg tid? Nej. Råd? Nej. Sagde jeg ja? JA.

Jeg bookede en returbillet til ti dage sammen med to skønne kolleger – inviterede min mand med de sidste fire dage (han skulle jo passe børnene resten af tiden) – og tænkte så ikke ret meget mere over det. Aldrig har jeg været SÅ lidt forberedt til en rejse.

IMG_4067

Som dagene nærmede sig fik jeg mere og mere ondt i maven over at skulle være væk fra børnene. Så længe og så langt væk. Troede jeg var en moderne og tjekket mor, der kunne hvile i at de vil få det godt derhjemme sammen med farmand og øvrige familie, der vil passe på dem. Men faktum var bare, at det ikke føltes så godt som jeg havde forventet, da jeg i eufori bookede billetten i sommers….efter at have været sammen med børnene 24/7 to uger på ferie.

NÅ, men ikke desto mindre har datoen slået 27. september. Kl. er 17 – og jeg skal vinke farvel til dem på Charlottenlund Station. De er glade. Kysser mig. Vinker. Jeg smiler. Vinker – og kæmper. Klumpen i halsen bliver  heldigvis mindre i takt med at toget nærer sig lufthavnen – og da jeg ser Charlotte og Kristina sidde og vente på mig med krammer og grineflip lader jeg mig rive med af Essencius-karma, når det er bedst.

Tjek tjek tjek – så vi i tax free. Jeg føler konstant, at jeg har glemt noget – indtil det går op for mig, at det er fordi jeg ikke skal holde styr på tre børn. Kun mig. Mig selv.

Vi skal være i Rio ti dage – ti dage fyldt op med bryllupsbegivenheder, startende med middag hos brudens forældre. Vi er heldigvis blevet tippet om, at det er pænt at have en gave med til Marias mor og søster, så vi stormer Illums Bolighus med 60 km i timen og finder to juleklokker fra Georg Jensen.

Så skal tasken fyldes op med magasiner og lakridser inden vi slår røven i sædet på vores Air France mod Paris.

IMG_4110

På den to timer lange flyvetur digter vi en selskabssang på “Det hammer hammer fedt…” til brylluppet. Lidt dansk forsamlingskultur ska’ der da med til det bryllup, beslutter vi enstemmigt. Vi er højtrystede. Meget. Og lidt for sent går det op for os, at der kunne være en hel del andre gæster til brylluppet med samme fly.

Så da vi 23.30 boarder fra Paris i en lækker 337 er vi anderledes stille – og nøjes med at skåle i rødvin, hapse risotto og se film.

IMG_4114

R I O

– dér er du jo.  45 minutter gennem en by, der byder velkommen med al sin eksotiske, grimme og hæsblæsende storhed.  44 reias og vi bliver sat af ved vore lejlighed på Rue Conde Bernadotte i området Leblon.

DSC_0691Vi fordeler os på værelserne, handler 20 kilo frisk frugt og liner op med morgenmad og view på altanen. Vi er landet. Vi er udhvilede. Vi er klar på tøseferie.

IMG_4120

DSC_0690IMG_4127

I horisonten kan vi skimte vandet på Ipanema og bliver enigie om, at det kun kan gå for langsomt med at komme derned.

Vi bor i det mondæne område Leblon, som efter sigende har de dyreste kvardratmeter i hele Rio. Og her er nydeligt og cool på samme tid, Strandene Leblon og Ipanema er lige så smukke, som jeg havde forestillet mig. Bølgerne en tand vildere – og stemningen mere afslappet. Vi chrash’er i sandet med jetlag og nyder bare at være her…

DSC_0692

IMG_4144

“The girl from Ipanema…..”

– og en cerveja på vej hjem fra standen med et par smækre tøser, som der bliver klappet ikke så lidt af på gaden!

IMG_4143

Efter at have rejst i 17 timer – været vågne i 18 timer og får rigeligt med sol – er det egentlig bare meningen, at vi skal ned på hjørnet og spise lidt feijoada til aften….

IMG_4152

– men det viser sig at selveste “the bride to be” AKA Maria Roberta Santos og familie sidder i samme restaurant. Uden Maria, som alle kalder Roberta….hvilket vi også beslutter at gøre fra nu af,   lader sig notere af det får vi at vide af de danske svigerinder, at der er polterabend om to timer (kl. 03.00 dk tid…).

Vi er ved at segne af træthed. Men ligedelt høflighed og nysgerrighed gør, at vi finder ja-hatten frem og joiner ud i nattelivet…. Det viser sig at været en helt igennem vanvittig berigende oplevelse at være en del af. Og i løbet af kort tid er vi både iført kongekrone, boa boa og blitzlys ‘in our faces’.

IMG_4155IMG_4167IMG_4186

Rio, du bliver en festlig ven, kan vi allerede nu forudse….Boa noite!

Leave a Reply

Your email address will not be published.