Vi vågner op i vores alpehytte til blå himmel og….ja, perfekt trekkingvejr. Men det’ bar’ ærgeligt, for Lucca er tastet ind på GPS’en – 6 timers kørsel har vi foran os, så vi tanker godt op fra den overdådige morgenbuffet og nyder det sidste af Bezau og det hyggelige familiehotel Sonne, hvor maden serveres i tyrolertøj og kaffen er dejlig stærk.

DSC_0357

DSC_0360

Loadet med musik, iPatter og køresygepiller tjekker vi ud, vinker farvel og begiver os sydover.

DSC_0367

Så længe vi snegler os rundt i hårnålesving er det en pligt at se ud af vinduet i stedet for i “Den store bagedyst”.  Min skræk for at nogen bliver køresyge virker øejensynligt lidt trættende på de øvrige passagerer. Jeg forsøger derfor at begrænse mig mens jeg tænker tilbage på, da jeg selv kastede op ud over alt i en lejet bil på Grand Canaria som 4- årig. Jeg rykker diskret min håndtaske væk fra Pelle (der ikke har taget køresygepille)s potentielle brækradius og spotter en pose, som jeg kan nå i et snuptag. Hvis nu.

Der er selvfølgelig ingen problemer. Efter noget tid overlader jeg min angst for bræk til sig selv og tager i stedet et par pix af smukke Østrig og Schweitz, der snor sig forbi os udenfor..

DSC_0371

DSC_0377Efter en times bjergkørsel rammer vi motorvejen og resten af vejen er der dømt slapper, film, musik  – og ‘gæt et dyr quiz’, der dog varieres med ‘ gæt en madret’.

DSC_0369

Christian vier ikke fra føresædet – og jeg er blevet fast medlem af bagsædeklanen. Hvorfor ændre på en god holdopstilling?

Alperne går over i toscanske bløde bakker. Vi passerer afkørsler til Siena, Firenze og Roma og sidst på eftermiddagen når vi Lucca, og passerer byportene – hvor der står skilte med “begrænset kørsel”. Vores hotel, som jeg bookede i går aftes lidt i hast ligger indenfor murene, så vi er nødt til at entrere det historiske centrum til hjuls. Men skiltet giver ret fin meing, da vi er på indersiden…..og jeg takker Santa Maria for, at det ikke er mig, der sdder bag rettet….

DSC_0378

GPS’en guider os sikkert rundt i en labyrint af smalle smalle gader, hvor det på ingen måde giver mening at dreje en stor og bred 7 pers. Peugeot 2008 ned. Vi stopper endelig foran en meget potent middeladlerbygning med kæmpe tunge døre, der sender mine tanker tilbage til Jordens Søjler. Det skulle være hotellet. Vi ringer på og ganske rigtigt kommer en dejlig og lettere forvirret donna ud og åbner. Vi læsser børn og en weekendtaske (det fungerere perfekt med de der IKEA poser) ud af bilen og lader os føre ind i…..ja vel nærmest et helt lille slot, som er vores hjem indtil i morgen middag…

IMG_8780

Wooooow lyder det fra Flora, der stråler om kap med de forgyldte krummelurer.

DSC_0459

DSC_0383

Prinsesse(seng) for en nat…

DSC_0381

og med passende udsigt. Vi er ret måløse over, hvad en impulsiv (og virkelig rimelig i pris) booking på hotels.com i går har ført til. Lidt stemningsbilleder fra synet – her morgenmadssalonen, der ligger dør om dør med vores værelse(r).

DSC_0389

DSC_0393

Disse omgivelser fortjener en swing om med farmand!

DSC_0398lngen af os har lyst til at forlade Palazzo Tucci selvom Lucca ligger lige dér på den anden side af de tykke mure….i al sin historiske skønhed.

Vi har sale på sale på sale, Tour de France i fjerneren (ja det ser vi de dage, hvor de holder pause i Brasilien) og de mest betagende udsigter lige meget, hvilket vindue, vi åbner….

DSC_0388

DSC_0387

IMG_8776

IMG_8976

El selfie på altanen bliver det da også lige til, mens drengene ser slutspurten og Flora slår vejrmøller i salene ved siden af….

IMG_8804

DSC_0397

Maverne begynder dog at rumle efter lidt tid. Cykelrytterne er kørt i mål, den allerværste varme har lagt sig udenfor, og vi beslutter at slente en tur ud i gaderne.

Først skal vi dog lige have afgjort, hvem der har styr på kort, retninger etc….Pelle vælger så at moone mig imens!

DSC_0413

Trods hurtig enighed om, at Willie styrer, da han er bedst med kort – så er der alligevel ikke helt helt enighed om retningen, som det ses…

DSC_0418

Smukt er her……så lidt pix at nyde, for selve aftenen er mest præget af trætte børn, der ikke kan “gåååååå mere”, mig der leder efter penicilin til min hals og Flora der er skuffet over, at vi ikke kan kigge på ALLE skobutikkerne.

DSC_0419

DSC_0425DSC_0421DSC_0428

DSC_0426

Jeg finder både drugs og mojito som nydes over en gigantisk pizza før sengetid…

IMG_8819

der naturligvis bliver i smørklatten mellem mine to mindste børn i prinsessesengen….

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.