Med en bil pakket til bristepunktet, chokoladekiks i kæften og Uptown Funk i højtaleren sætter vi ‘kurs mod fjerne kyster’. I første omgang Rødby færgehavn. Vejret er elendigt, hvilket altid fryder en lille bitte smule, når man er på vej sydpå og kan poste dette på sin ‘se lige mig’ Instagram profil

Tre uger har vi foran os, to børn på bagsædet – og en teenager efterladt i villaen hjemme. William på 16 år er lige kommet hjem efter et år på efterskole og en uge på Roskilde Festival, så der står andet først på hans liste end at tilbringe tre uger med nye indtryk. Han kommer dog ned i den midterste uge sammen med resten af storfamilien, når vi alle mødes i Provence.

Vi må derfor ‘nøjes’ med selskabet fra Flora og Pelle, der triumferer over usædvanlig meget plads på bagsædet uden en storebror på 187 cm. Vi når Rødby, indtager stambordet i restauranten  – og Pelle går i gang med den obligatoriske remoulademad med broccolitræer.

Sådan nail’er du køreturen…

Vi har en helt fast rytme, når vi cruiser ned gennem Europa, hvad enten det er på sommer eller vinterferie: Vi kører klokken 15, sejler klokken 17, tager et stræk med vågne børn (og film og fredagsslik) ned gennem Nordtyskland til klokken 22. Gør nattestop. Putter børn, tanker op med chokolade, kaffe og podscast og starter så voksentiden, der består af skiftevis kørsel af tre timers varighed mens den anden sover. Vi elsker begge disse køretimer. Ro i bilen, ro på motorvejen, kaffe i koppen og podcast i ørene. I år har jeg hentet This American Life ‘Seriel’, og det gør, at jeg næsten ikke er til at hive væk fra rattet. (Af andre kørepodcasts kan anbefales Politikens Third Ear: Især ‘Kvinden med den tunge kuffert’, ‘Historien om Lukas’ og ‘ Ringbindattentatet’).

Vi er SÅ meget på vej (n)….

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.