Vi overlevede en nat i LOST,  og næste morgen får jeg et kig fra den anden side….stadig ligheder, men meget mere venligt. Vi spiser morgenmad på terassen, bader i poolen og tjekker ud som gode venner med Big Sur Lodge.Billede

Der er meget, der er sidste gang nu på rejsen. Desværre. I dag har vi sidste lange køretur, nemlig strækket ned til Santa Babara, hvor vores lille beach house venter på os. Der har været smæk på ferien indtil nu, så vi glæder os til tre dages afslapning til slut.

Først har vi dog knap 300 km tilbage på Highway One og et lille pit-stop i Solvang. Vi har ikke så mange forventninger til den lille danske by fra 1911. Det skulle da lige være en pose saltbomber, men mon de har det?

Det har vi tre timer til at spekulere over mens skønhed på skønhed passerer os…..igen et fuldstændigt mix af vejrforhold.  Klar, blå himmel og udsigt til et imponerende line-up af stejle klipper, der puster sig op og slår rødder dybt nede i det isblå Stillehav afløses af pludselig og intens tåge eller skydække, der ligger som en dyne henover udsigten.

Tågen og disen skaber en anden udsigt, der er helt spektakulær på sin egen måde. Jeg forsøger at få mit kamera til at samarbejde og forevige de views, jeg tør stå ud af bilen for at fange.

BilledeBillede

Billede

Billede

BilledeBillede

Her er vi kommet op over de meget lave skyer. Vejret er klart, men vi kan ikke se en disse af det, der skulle være så smukt under os.

Så klarer det atter fudstændigt op, og vi kan igen -meget tydeligt- se, hvilke stejle bjergveje, vi kører på.

Billede

Vi møder mange store mobile homes – og glæder os over, at vi blot skal navigere rundt i en 7-personers Dodge Van, som har slået benene væk under os. Vi er rigtig gode sammen – os og den.

Nedkørslen begynder, og kyststrækningen ændrer igen karakter. Udsigt til smukke sandstrande og klitter afløser de stejle klippevægge.

Helt uforberedte kan vi pludselig skimte en masse søløver/sæler/? på stranden. ÆV, Flora er faldet i søvn – hun ville elske det her syn.

Vi stopper og bruger lidt tid på at nyde de store dyr, der viser sig at være søelefanter. Vildt fascinerende syn!

Billede

Billede

Billede

Billede

Længere mod syd overhales vi af en anden legesyg race, gutterne her, der cruiser akkurat lige så ‘Laid back’, som man vil forvente af en flok MC’s fra L.A, C.A.

Billede

Der er et yndigt land

BilledeUd af ingenting – eller rettere ud af frodig natur, bløde bjerge og idylliske vinmarker toner Dannebro og et dukkeland frem. Små kulissehuse, frygtelig mange “Danish Bakeries” og souvenirbutikker med julepynt og broderede duge fra 1950’erne. Ingen saltbomber!

Er det mon sådan amerikanerne tror, der ser ud i Danmark?

Billede

Billede

Vi griner lidt af det hele, rynker på næsen af, hvor lidt det minder om Danmark – og tager så alligevel os selv i at føle, at vi på en eller anden måde lige så godt kunne stå på Sydfyn, i Skagen eller Svaneke. Nostalgisk bondeidyl for hver en dollar.

Billede

Vi har været i USA længe nok til at få lyst til hindbærsnitter, træstammer og Spandauer (med cream cheese).

BilledeMen vi har ikke været i USA længe nok til at bruge mere end en time i Solvang. Ægte West Coast strandliv trækker mere. Næste stop bliver Sata Babara en time derfra.

Vi ankommer til et uimodståeligt lille beach house kl. 19, hvor Holly står klar med nøglen til os. Ejendomsmægler-havudsigt, stranhotel-stil og helt helt perfekt til tre dase-dage.

Så sødt så sødt – og altså kun vores nederst til højre:-)

Pelle har de sidste dage gentaget sætningen “Jeg vil ikke mere på tur – bare hjem i mit hus og lege”, så det er vist på tide at stille bilen i tomgang og lave ingenting.

Billede

En lille aftentur de 150 meter ned til stranden – og et sneak peek på, hvad dagen i morgen kan byde på.

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Vi falder i staver over en flok pelikaner der er på fiskejagt….se lige ham her..

BilledeBillede

Billede

HAPS!

og HAPS..

Billede

God nat Santa Babara – giv os gerne lidt godt vejr de sidste par dage.

Billede

2 Responses

 1. Helle

  Hej.
  Er ved at planlægge roadtrip til næste med familien (også tre børn) og faldt over din blog ???? synes det er et helt fantastisk sted i Santa Barbara i har fundet, kan du måske huske navnet??

  Ser ud til at i havde en dejlig tur, så glæder mig allerede selvom det er et helt år til ???? vh Helle

  Svar
 2. René

  Hej, jeg håber du kan hjælpe os lidt i vores planlægning af vores tur til vestkysten. Vi vil gerne booke et beach house a la det din familie og dig boede i i Santa Barbara. Kan du hjælpe mig med en hjemmeside/udlejer? mv. René

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.